Koneet & autot

Paluuliikenne sujuu rauhallisesti – ajokeli heikkenee kohti iltaa

Koneet & autot 26.12.2017

Ajokeli heikkenee erityisesti maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä osissa Etelä-Suomea.


Joulun paluuliikennettä Lahdenväylällä Helsingissä tapaninpäivänä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Joulun paluuliikenne on alkanut ruuhkitta ja rauhallisesti, Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan. Liikenteen kuitenkin odotetaan vilkastuvan iltapäivän aikana.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Maijastiina Tammisto kertoo, että vaikka ajokeli on ollut paikoittain varsin huono, ei Tieliikennekeskuksen tietoon ole tullut suurempia onnettomuuksia.

Kolmipäiväinen työviikko tasoittaa liikenteen määrää niin, että se vastaa rauhallisen pyhäpäivän tilannetta, Tammisto sanoo.

"Seesteiseltä perusliikenteeltä tämä näyttää", Tammisto lisää.

Kolme ihmistä on viety Ouluun yliopistolliseen sairaalaan Raahessa puoliltapäivin tapahtuneen auto-onnettomuuden takia. Kahden henkilöauton kolari tapahtui kantatie 88:lla Raahen ja Vihannin välillä.

Raahen suunnasta tullut auto oli poliisin tietojen mukaan lähtenyt heittelehtimään ja törmännyt vastaantulevan henkilöauton keulaan kylki edellä. Heittelehtimään lähteneen auton matkustaja oli lentänyt törmäyksessä tuulilasin läpi pientareelle.

Tie oli onnettomuuspaikalla liukas ja urainen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli heikkenee jälleen alkuillasta, kun maan lounaisosaan saapuu uusi koilliseen liikkuva sadealue.

Ajokeli heikkenee erityisesti maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä osissa Etelä-Suomea.

"Keskiyöhön mennessä sadealue on liikkunut Pohjanmaan maakuntiin ja Etelä-Karjalaan ulottuvalle alueelle", Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoo.

Lämpötila maan eteläosassa on tänään jopa 3–4 astetta, keskiosissa nolla ja Pohjois-Suomessa muutaman asteen pakkasella.

Lauha sää jatkuu keskiviikkoon aamuun asti.

Rannikolla lunta on noin yhden senttimetrin verran, mutta sisämaassa sitä voi olla kymmenisen senttiä ja keskiosissa 20–30 senttimetriä.

"Vesisade ensi yön aikana pääsee sulattamaan jonkin verran lunta pois", Siiskonen toteaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit