Koneet & autot

Uusimaa: Porvoolainen maaseutuyritys on kasvanut konehommilla miljoonan bisnekseksi

Niklas Magnussonilla riittäisi urakoita, mutta osaavia työntekijöitä on vaikea löytää.
Kimmo Haimi
Niklas Magnussonin koneyritystä työllistävät nyt myös maakaapeloinnit. Kuvituskuva

Maanviljelijänä vuonna 2001 aloittanut porvoolainen Niklas Magnusson on nykyisin enemmän koneyrittäjä kuin viljelijä. Maaseutuyrityksen liikevaihto kipusi viime vuonna yli miljoonan euron, kertoi Uusimaa-lehti lauantaina.

Ernestasin kylässä viljelevä Magnusson aloitti urakoinnin monelle viljelijälle tuttuun tapaan: hän halusi saada uudelle traktorilleen lisää käyttötunteja.

Ensimmäisen työntekijän hän palkkasi 11 vuotta sitten tekemään tienvarsiniittoja. Nyt Green Machine Infra Oy -yrityksellä on kaivureita ja traktoreita kumpiakin kuusi. Niillä tehdään urakoita eri puolilla Itä-Uuttamaata.

Yrittäjällä on jatkuvasti haku päällä hyvien työntekijöiden suhteen, joita on vaikea löytää. Energiayhtiöiden alkavat kaapelityömaat työllistävät.

Luottamus auttaa kilpailussa: "Se pitää pitää, minkä lupaa", Magnusson määrittelee haastattelussa. Se koskee niin hinnoittelua, aikatauluja kuin työn jälkeä.

Uusimaa

Lue lisää

Varastettiinko viljat puimalla ne pellosta? Östnyland: Lomalta palannut viljelijä ei ollut uskoa silmiään, kun näki kauran tilalla sänkipellon

Ammatillisten opiskelijoiden työllistyminen parani, mutta usko tulevaisuuteen heikkeni – "Kentällä näkyy huolta siitä, pystytäänkö tarvittava ammattitaito saavuttamaan"

Turveyrityksen karut talousluvut: Menettääkö pohjalaispitäjä suurimman yksityisen työnantajansa? – "Tänä vuonna liikevaihto romahtaa puoleen, ensi vuonna vaarassa loppua koko yritys"

"Energiaturpeen vero nollaan" – syöksyyn sysätty ala toivoo nopeaa apua: turve on iso työllistäjä monessa pitäjässä