Koneet & autot

Trafi vinkkaa: Näin pärjäät autoillessasi syksyn ja talven pimeillä

Talvirenkaat kannattaa vaihtaa alle omien liikkumistarpeiden mukaan.
Jarkko Sirkiä
"Syksyn pimeillä autoilijan pitää varmistaa, ettei liikenteen havainnointi esty tai vaikeudu oman välinpitämättömyyden vuoksi. Tuulilasin ja muidenkin ikkunoiden tulee olla puhtaat niin liasta kuin jäästä, ja tietenkin pitää myös varmistaa, että auton valot toimivat ja että niitä käyttää oikein", Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen sanoo tiedotteessa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi antaa tiedotteessaan vinkkejä siihen, miten autoilija pärjää syksyn ja talven pimeillä.

Trafi muistuttaa, että valojen oikea käyttö, tuulilasin pitäminen puhtaana ja renkaiden kunnon tarkistaminen ovat syyspimeillä, talvea odotellessa erittäin tärkeitä asioita. Talvirenkaat kannattaa vaihtaa alle omien liikkumistarpeiden mukaan.

"Syksyn pimeillä autoilijan pitää varmistaa, ettei liikenteen havainnointi esty tai vaikeudu oman välinpitämättömyyden vuoksi. Tuulilasin ja muidenkin ikkunoiden tulee olla puhtaat niin liasta kuin jäästäkin, ja tietenkin pitää myös varmistaa, että auton valot toimivat ja että niitä käyttää oikein", Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen sanoo tiedotteessa.

Liikenteen turvallisuusvirasto kehottaa myös vaihtamaan tai vaihdattamaan auton rikkoontuneet polttimot. Lisäksi tulisi tutustua auton valojen toimintaan.

Trafi vinkkaa myös, että lasinpesulaitteiden kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Tarkasta siis, että pyyhkijän sulat ovat kunnolliset ja lasinpesuneste on pakkasenkestävää.

Syksyllä auton esilämmittämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Sisälämmittimen käyttö nimittäin nopeuttaa ikkunoiden puhdistumista, ja moottorinlämmittimen käyttö taas säästää polttoainetta, akkua ja ympäristöä.

Lue lisää:

Asiantuntija muistuttaa: Tee kolme asiaa ennen talvirenkaiden vaihtoa

Lue lisää