Koneet & autot

Poliisi pysäytti taas puutteellisen paalikuorman – "Voi kuvitella, mitä seurauksia aiheutuu, kun henkilöauto törmää tuollaiseen massaan tiellä maantienopeudella"

Koneet & autot 07.11.2018

Poliisin mukaan puutteellisesti tehtyjä paalikuormia tulee vastaan valitettavan paljon.


Oulun poliisilaitos
"Tässäkin tapauksessa perävaunu oli lumessa tai jäässä. Näin ollen kitka on lähes olematon, ja noin 700 kilon heinäpaalit voivat tipahtaa tielle melko helposti", Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen toteaa.

Oulun poliisilaitoksen partio pysäytti viime viikolla puutteellisen heinäpaalikuljetuksen Jokilaaksojen kenttäjohtoalueella. Poliisilaitos julkaisi tapauksesta myös Facebook-päivityksen.

Poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että liikennettä tapahtumapaikkana olleella mutkaisella maaseututiellä oli suhteellisen paljon.

Rissasen mukaan traktorin kuljettaja perusteli tekoaan kiireellä sekä lyhyellä matkalla.

"Mutta kyse matkassa oli kuitenkin muutamasta kilometristä", komisario huomauttaa.

Kuljettaja sai huolimattomasta kuormaamisesta Rissasen mukaan tuntuvat sakot.

Osassa poliisin liikenteessä kohtaamista traktorin perävaunuista on liian matalat sivulaudat. Lisäksi kuorma on komisarion mukaan monesti sitomaton, kuten tässäkin tapauksessa. Sivulautojen korkeuden pitää olla vähintään puolet kuormattavan tavaran korkeudesta.

"Näitä tällaisia kuormia tulee aina aika-ajoin vastaan valitettavan paljon", komisario toteaa.

Rissanen muistuttaa, että heikosti kasattu kuorma voi pudota tielle, kun tiessä on tarpeeksi kuoppia tai tulee jarrutustilanne.

"Tässäkin tapauksessa perävaunu oli lumessa tai jäässä. Näin ollen kitka on lähes olematon, ja noin 700 kilon heinäpaalit voivat tipahtaa tielle melko helposti", hän toteaa.

Tielle tippuessaan paalikuorma voi aiheuttaa vaaratilanteen muille tien käyttäjille.

"Voi kuvitella mitä seurauksia aiheutuu, kun henkilöauto törmää tuollaiseen massaan tiellä maantienopeudella", Rissanen muistuttaa.

Oulun poliisilaitoksen päivityksen pääset lukemaan tästä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT