LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Koneet & autot

Vihreiden Emma Kari: "Täysin käsittämätöntä, että hallitus haluaa keventää autoilun verotusta"

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii polttomoottoriautoille viimeistä myyntipäivää.
Esko Keski-Vähälä
Kansanedustaja Emma Kari pitää erikoisena sitä, että yksityisautoilun vähentämisen sijaan hallitus edistää polttomoottoriautoilua.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii polttomoottoriautoille viimeistä myyntipäivää. Suomen ilmastopaneeli antoi Karin mielestä perjantaina vahvan viestin niistä toimenpiteistä, joihin Suomen tulisi ryhtyä, jotta ilmastotavoitteet saavutettaisiin. Yksi keino ilmastotavoitteiden saavuttamiseen on fossiiliautoilusta luopuminen.

“Liikenteen päästöt ovat noin 20 prosenttia Suomen päästöistä. Niitä tulisi vähentää kunnianhimoisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että uusien polttomoottorihenkilöautojen myynti lopetetaan 2020-luvun loppuun mennessä. Emme voi laskea kaikkea vastuuta kuluttajien harteille, vaan nyt tarvitaan selkärankaa poliitikoilta”, Kari sanoo tiedotteessa.

Kansanedustaja pitää erikoisena sitä, että yksityisautoilun vähentämisen sijaan hallitus edistää polttomoottoriautoilua. Hallitus on esittänyt biopolttonesteiden sekoitevelvoitetta, joka Karin mielestä sitoo Suomen fossiilitalouteen. Lisäksi valtiovarainvaliokunnassa käsiteltiin perjantaina 50 miljoonan euron kevennystä ajoneuvoveroon.

“On täysin käsittämätöntä, että hallitus haluaa keventää autoilun verotusta. Se johtaa yksityisautoilun lisääntymiseen, ja on ympäristölle haitallista”, Kari toteaa.

Vihreät on esittänyt sähköautojen vapauttamista auto- ja ajoneuvoverosta määräajaksi, jotta autokanta uusiutuisi nykyistä nopeammin. Samaan aikaan latausverkkoa tulisi puolueen mielestä laajentaa, jotta ihmiset rohkaistuvat hankkimaan sähköautoja.

Lue lisää:

Hallitusta neuvova Ilmastopaneeli vähentäisi nautojen ja sikojen määrää viidenneksellä ja rajoittaisi hakkuita

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kannabis jakaa vihreät kahtia

Kalmari vastaa Pitkolle ja Keräselle

Hallituspuolueilta kysytään nyt hermoja