Liikenneministeri Anne Berner Suomen Kuvalehdessä: Dieselautojen myynti tullaan kieltämään Suomessa - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Koneet & autot

Liikenneministeri Anne Berner Suomen Kuvalehdessä: Dieselautojen myynti tullaan kieltämään Suomessa

Liikenneministerin mukaan fossiilisesta dieselistä, kuten myös fossiilisesta bensiinistä, täytyy päästä eroon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
Lari Lievonen
Dieselin käyttöä ei ole Bernerin mielestä kuitenkaan tarpeen rajoittaa Suomessa kiireellisesti.

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) toteaa Suomen Kuvalehden haastattelussa, että dieselautojen myynti kielletään Suomessa jollain aikavälillä.

Berner huomauttaa lehden haastattelussa, että pidemmällä aikavälillä fossiilisesta dieselistä, kuten myös fossiilisesta bensiinistä, täytyy päästä eroon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Näin ollen onkin hänen mukaansa oletettavaa, että dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään.

Dieselin käyttöä ei ole Bernerin mielestä kuitenkaan tarpeen rajoittaa Suomessa kiireellisesti.

Moni Euroopan maa on ilmoittanut kieltävänsä uusien dieselautojen myynnin. Dieselautot aikoo kieltää niin Tanska, Iso-Britannia kuin Ranskakin.

Suomen Kuvalehti: Suomi imee Ruotsin ja Saksan vanhoja dieseleitä – Ministeri Berner: ”Dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään”

Lue lisää

Polttoainevero nousee huomenna – lisälasku keskimääräiselle autoilijalle noin bensatankin verran

Mentolitupakkaa ei myydä enää keskiviikosta alkaen

Bensan hinta on ropissut alas viime viikkoina – taustalla raakaöljyn hintarysäys ja koronavirus

Perinteiset polttomoottoriautot pitävät pintansa MT:n kyselyssä