Koneet & autot

Kansalaispuolue tyrmää asiantuntijoiden ehdotuksen polttoaineverojen korotuksesta: "Maaseudulla asuminen ollaan tekemässä mahdottomaksi"

Hybridi- ja sähköautoihin siirtyminen ei saa puolueen mielestä tapahtua niin, että tavalliset ihmiset pakotetaan vaihtamaan autonsa.
Kansalaispuolue ei voi hyväksyä liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmän keskiviikkona esittämää ehdotusta fossiilisten polttoaineiden rajuista veronkorotuksista.

Kansalaispuolue ei voi hyväksyä liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmän keskiviikkona esittämää ehdotusta fossiilisten polttoaineiden rajuista veronkorotuksista. Polttoaineverojen korotus on yksi keino, jolla pyritään siihen, että kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voitaisiin poistaa vuoteen 2045 mennessä.

"Ilmastoraportilla ollaan tekemässä maaseudulla asuminen mahdottomaksi, nyt kiristämällä elinkustannuksia jälleen polttoaineveroja nostamalla", Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen jyrähtää tiedotteessa.

Kansalaispuolue huomauttaa, että polttoainekustannusten nousu lisää myös esimerkiksi maakunnissa toimivien julkisten viranomaisten kustannuksia.

"Poliisin tai esimerkiksi kuntien kotihoidon tärkeä liikkumisväline on auto. Autoilun kustannusten nousu autokannan uudistamisesta johtaisi todennäköisesti jälleen henkilöstövähennyksiin", Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus puolestaan kommentoi.

Kansalaispuolueen keskeisiä eduskuntavaalitavoitteita ovat maaseudun ja maakuntien ihmisten elinolosuhteiden parantaminen. Puolue muistuttaa, että bioenergian tuotanto tuo työtä maaseudulle.

"Hybridi- ja sähköautot ovat tulevaisuutta. Niihin siirtyminen ei saa kuitenkaan tapahtua pakottamalla ja vaihdattamalla toimiva kansanauto tavallisilta ihmisiltä. Suomi on pitkien välimatkojen maa, eikä täällä ilman omaa autoa juurikaan pärjää", Kilpeläinen toteaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Harkimo ja Väyrynen rokottivat kokoomusta ja keskustaa – Rinne nousi paalupaikalle

Kurotus maaliviivalla ratkaisee vaalit

Paavo Väyrysen ja kansalaispuolueen riita: Sopu löytyi