Koneet & autot

Euroopan paras auto-ostos on valittu

Voiton nappasi Citroën Berlingon, Peugeot Rifterin ja Opel Combo Lifen muodostama kolmikko.
Jarmo Palokallio
Opel Combo on yksi PSA:n voittajakolmikon autoista. 31 maata edustaneen raadin mukaan se on "Euroopan paras auto-ostos".

31 Euroopan maata edustava Autobest-tuomaristo on äänestänyt "Euroopan parhaaksi auto-ostokseksi" uuden Citroën Berlingon, Peugeot Rifterin sekä Opel Combo Lifen.

Kyseessä on samaa tekniikkaa käyttävä ranskalaisen Groupe PSA:n eri brändin uutuuskolmikko. Sitä käsiteltiin äänestyksessä yhtenä tuotteena kyseisten mallien autoteknisten ratkaisujen huomattavan samankaltaisuuden vuoksi.

Voittajakolmikko jakaa runsaasti yhteistä tekniikkaa, vaikka esimerkiksi autojen ulkonäkö- ja ohjaamoratkaisut eroavat toisistaan merkittävästi.

MT:n koeajossa nousi esiin, että entisen pakettiauton sijaan suunnittelussa ja toteutuksessa on korostettu henkilöautomaisia ominaisuuksia. Kiitosta auto saa myös tiloista ja niiden monikäyttöisyydestä.

Myös PSA:n tekniikkaa ja kulutuslukuja on pidetty hyvinä.

Toiselle sijalle Autobest-äänestyksessä kipusi Vuoden Auto Suomessa –tittelin napannut Ford Focus. Sen piste-ero voittajaan jäi erittäin pieneksi. Kolmanneksi sijoittui Toyota Corolla, niin ikään vain marginaalisella piste-erolla.

Suomea tuomaristossa edusti Ilta-Sanomien auto- ja liikenneaiheiden tuottaja Tommi Lempinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rallin MM sarja käyntiin Monte-Carlossa: "Haastetta on varmasti tarpeeksi"

Poliisi ratsasi Opelin tilat Saksassa – autovalmistajaa epäillään päästömanipuloinnista

MT testasi: Tällaisen auton saa sadalla eurolla