Koneet & autot

Toyota kutsuu Suomessa tarkastukseen tuhansia pakettiautoja

Autoissa voi olla yksi tai useampi ajettavuutta heikentävä vika.
Timo Rintakoski
Vuoden 2016 Toyota Proace

Toyota kutsuu Suomessa tarkastukseen tuhansia Proace- ja Proace Verso -mallisia pakettiautoja. Autoissa voi olla yksi tai useampi korjausta vaativa vika, yhtiö tiedottaa.

Yhtiön tietojen mukaan Suomessa on lähes 3 500 autoa, joissa alapallonivelen kiinnitys voi löystyä siihen kohdistuvan kovan ulkopuolisen voiman vuoksi. Tällainen voima voi syntyä esimerkiksi silloin, kun autolla ajetaan kovalla nopeudella kanttikiveen tai kestopäällysteessä olevaan reikään.

Yhtiö lähettää takaisinkutsukampanjaan kuuluvien autojen omistajille kutsun tarkastukseen. Kutsuttavat autot on tuotu markkinoille vuoden 2016 maaliskuun ja tämän vuoden marraskuun välisenä aikana.

Maaliskuun 2016 ja huhtikuun 2018 välillä valmistetuissa Proace- ja Proace Verso -malleissa voi puolestaan esiintyä vikoja ilmastoinnin kompressorin hihnapyörässä. Näitä autoja on Suomessa vajaat 2 300.

Yhtiön mukaan Suomessa on 51 Proace- ja Proace Verso -mallin autoa, joissa taka-akseliston alatukivarsien kiinnityspultit saattavat venyä ja katketa. Myös nämä kutsutaan tarkastettavaksi.

Lisäksi tarkastukseen kutsutaan 13 Proacea etuakseliston alatukivarsien kiinnityspulteissa havaitun vian vuoksi ja kolme Proacea ohjausvaihteen vian vuoksi. Nämä viat voivat aiheuttaa ajossa turvallisuusriskin, yhtiö kertoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Škodan uuden täyssähköauton osto ei jää hinnasta kiinni

Varaosamyyjä vedätti John Deereä urakalla – myi konejätille sen omaa tavaraa lähes kolmen vuoden ajan sadoilla tuhansilla euroilla

Ford vyöryttää sähköisiä katumaastureita Suomeen