Koneet & autot

Kaukoliikenteen junista alle puolet kulkee aikataulussa – radalle kaatuneiden puiden ja sähköratavaurioiden vuoksi junia korvataan linja-autoilla

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on sujunut Finavian mukaan pääosin hyvin.
Johannes Tervo
Myrskyn kaatamien puiden takia rautatie Vaasan ja Seinäjoen välillä ei ole käytössä. Kuva tältä päivältä, kun matkustajat siirtyivät Vaasan asemalla junaa korvaaviin busseihin.

Myrsky on koetellut junaliikennettä. VR on joutunut monin paikoin korvaamaan junat linja-autoilla.

Kaukoliikenteen junista alle puolet kulkee tänään keskiviikkona VR:n liikennetietojen mukaan aikataulussa. Junat ovat myöhässä 15–70 minuuttia.

Vaasan ja Seinäjoen välillä matkustajia kuljetetaan junien sijaan linja-autoilla sähköratavaurion vuoksi. Traffic Management Finlandin arvion mukaan junaliikenne saadaan käynnistymään aikaisintaan keskiviikkoiltana.

Tänään myös Joensuun suuntaan junalla pyrkivät kuljetetaan sekä Lappeenrannan että Pieksämäen suunnasta linja-autoilla. Pieksämäellä ongelmia raideliikenteelle on aiheuttanut ratajärjestelmävika, Lappeenrannan suunnalla radalle kaatuneet puut.

Esimerkiksi moottoreiden sulatukset ja jäänpoistotoiminta saattavat aiheuttaa viivästyksiä iltapäivän lentoliikenteeseen, tiedottaa Finavia.

Pääosin keskiviikon liikenne on sujunut hyvin Helsinki-Vantaalla, vaikka myrskytuulet ovat aiheuttaneet jonkin verran viiveitä.

"Kova tuuli, lumisade ja asematason liukkaus ovat aiheuttaneet rajoituksia maahuolinnalle. Saapuvan liikenteen kapasiteettia rajoitetaan hieman kovan tuulen vuoksi iltapäivällä."

Kaikki kiitotiet ovat olleet käytössä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Energiateollisuus: Aapelin aiheuttamat katkot jäivät vähäisemmiksi kuin Tapanin

Aapeli-myrsky katkaisi sähköt lähes 200 000:lta – jakeluhäiriöt jäivät aiempaa vähäisemmiksi parantuneen toimitusvarmuuden myötä

Aapeli kaatoi Pohjanmaalla metsää 30 000–50 000 kuutiometriä – myrsky runteli hiljattain harvennettuja männiköitä