Koneet & autot

Kysely: Ympäristöystävällisyys ei ole tärkeää auton ostajille

Edullinen hinta ja käyttökustannukset painavat ekologisuutta enemmän.
Kari Salonen
Moni olisi valmis hankkimaan ympäristöystävällisen auton, jos ne olisivat edullisempia.

Santander Consumer Financen teettämästä tutkimuksesta selviää, että moni ominaisuus menee ympäristöystävällisyyden edelle uutta autoa ostettaessa.

Edullinen hinta on tärkein auton valintaan vaikuttava tekijä. Seuraavana tulee auton edullinen käyttö ja kolmantena turvallisuus. Näitä seuraavat suomalaisten tärkeysjärjestyksessä auton koko ja merkki. Vain joka kymmenennelle auton ympäristövaikutukset ovat tärkeä tekijä.

Moni olisi kuitenkin valmis ottamaan ympäristöystävällisemmän auton, jos ne olisivat edullisempia ja tankkaus- tai latausverkosto nykyistä tiheämpi. Auton toimintasäde ja hiilidioksidipäästöihin perustuva verotus ovat kuitenkin vaikuttaneet päätöksentekoon, sillä ladattavien hybridiautojen ja kaasuautojen määrän kasvu viime vuonna.

"Kyse ei ole välttämättä siitä, etteivätkö auton vaikutukset ympäristöön yleisesti kiinnostaisi, vaan siitä, että hinta ja muut ominaisuudet menevät toistaiseksi sen edelle autoa ostaessa. Tällä hetkellä sähkö-, vety- tai hybridiauton ostaminen vaatisi huomattavasti suuremman investoinnin kuin fossiilisella polttoaineella kulkeva auto", sanoo Santander Consumer Financen liiketoimintajohtaja Kari Kauppinen tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Autoilija, koulu alkaa! – Kyselyn mukaan kaksi viidestä suomalaisesta on joutunut suojatiellä vaaratilanteeseen tai onnettomuuteen

Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat jäämässä viime kesän tahdista

Tesla teki kolmessa kuukaudessa 408 miljoonan dollarin tappiot – osake luisui jyrkkään laskuun