Koneet & autot

ESS: Huomenna ei kannata mennä tankkaamaan Lahdessa ja Tampereen seudulla, jos on tarkka rahoistaan

Bensiinikauppiaat eivät antaneet ilmiölle yksiselitteistä syytä.
Carolina Husu
Säännönmukaisesti keskiviikkoisin tankkaava on voinut joutua pulittamaan polttonesteistään vuoden aikana jopa 200 euroa tiistaisin tankkaavaa enemmän.

Lahdessa ja Tampereen seudulla ei välttämättä kannata mennä tankkaamaan huomenna keskiviikkona. Tankkaamista ei voi suositella ainakaan silloin, jos on tarkka rahoistaan.

Etelä-Suomen Sanomat nimittäin kertoo, että 95-oktaanisen bensiinin hinta ponnahtaa keskiviikkoisin vähintään kymmenen senttiä tiistain hinnasta.

Säännönmukaisesti keskiviikkoisin tankkaava on siis voinut joutua pulittamaan polttonesteistään vuoden aikana jopa 200 euroa tiistaisin tankkaavaa enemmän.

Lehti tarkkaili Teboilin jakeluasemaa Saimaankadulla Lahdessa parin viikon ajan, ja menoveden hinta todellakin nousi tuona aikana juuri keskiviikkoisin. Lehden mukaan myös muilla jakelupisteillä on havaittu samanlaisia hintamuutoksia. Keskiviikon tiistaita kalliimmasta bensiinistä on tullut viestiä myös Tampereelta.

Etelä-Suomen Sanomien haastattelemat bensiinikauppiaat eivät pystyneet antamaan yksiselitteistä syytä hinnan nousulle. Yleisimpiä vastauksia hintamuutokselle olivat paikallinen kilpailu, keskiviikkoisin tankkaavat työsuhdeautoilijat sekä hermostuneet markkinat.

Etelä-Suomen Sanomat: Bensakaupan erikoisuus Lahdessa: oikean tankkauspäivän valinnalla on voinut säästää 200 euroa vuodessa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsin uusi hallitus haluaa kieltää uudet bensa- ja dieselautot

Ministeriön toiveille tyrmäys: MT:n kyselyn mukaan sähköauton aikoo ostaa vain 4 prosenttia suomalaisista

Raakaöljyn voimakas halpeneminen tuntuu jo autoilijoiden kukkarossa – bensan ja dieselin hinnat laskeneet marraskuusta