Koneet & autot

IS: Kokoomus vapauttaisi ensi vaalikaudella pienipäästöiset ja päästöttömät autot autoverosta

Valtiovarainministeri (kok.) Petteri Orpon mukaan tästä ei koituisi valtavaa lovea valtion kassaan.
Suvi Elo
Jos pienipäästöisten ja päästöttömien autojen hintaa saadaan alas, yhä useampi pystyy sellaisen hankkimaan, Petteri Orpo perusteli kokoomuksen vaaliohjelmaa.

Kokoomuksen kaupunkiohjelman tähtää siihen, että suomalaiset kaupungit ja kaupunkivetoiset alueet muuttuvat hiilineutraaleiksi 2020- ja 2030-luvuilla, uutisoi Ilta-Sanomat.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) esitteli kokoomuksen kaupunkiohjelmaa hotelli Tornin näköalakabinetissa Helsingissä tiistaina.

Kokoomuksen tavoitteena on vapauttaa ensi hallituskaudella pienipäästöiset ja päästöttömät autot autoverosta. "Jos niiden hintaa saadaan alas, yhä useampi pystyy sellaisen hankkimaan", Orpo perusteli.

Ilta-Sanomat tiedusteli, minkälaisen loven toimenpide aiheuttaisi valtion kassaan.

"Jos sitä siirretään ajoneuvoveron ja päästöjen puolelle, niin sillä sitä pystytään kompensoimaan, ihan tarkkaa laskelmaa siitä ei ole, mutta se on hoidettavissa niin, että siitä ei tule valtavaa lovea, Orpo kommentoi.

Orpon esikunnasta täsmennettiin jälkikäteen, että autoveron tuotto vähenisi toimenpiteen seurauksena parilla sadalla miljoonalla eurolla. Samalla verotuksen painopistettä siirrettäisiin auton käyttöön liittyviin maksuihin ja veroihin.

Ilta-Sanomien uutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Harkimo ja Väyrynen rokottivat kokoomusta ja keskustaa – Rinne nousi paalupaikalle

Keskusta luovutti valtit kokoomukselle

Vaalikampailussa näkyneet jyrkentyneet mielipiteet, sanoo kokoomuksen Orpo