Koneet & autot

Video: Tästä mallia miehet! Naiset näyttävät, miten kesärenkaat vaihdetaan

Renkaat voi vaihtaa video-opastuksen avulla vaikkapa yhdessä perheen nuorten kanssa.
Kuvakaappaus videolta.

Sää on vielä monin paikoin talvinen, mutta kevätauringon lämmittäessä tiet sulavat nopeasti. Kesärenkaat voi säiden salliessa kaivaa esiin näin maaliskuussa.

Maa- ja kotitalousnaiset ovat julkaisseet videopalvelu Youtubessa videon, jolla naiset näyttävät, miten renkaat vaihdetaan. Videon avulla kokematonkin renkaanvaihtaja oppii taidon nopeasti.

Renkaat voi vaihtaa video-opastuksen avulla vaikkapa yhdessä perheen nuorten kanssa.

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat mukana neuvontajärjestöjen yhteisessä TehtäväZ -hankkeessa. Hankkeen #pystyn -kampanja kannustaa aikuisia opettamaan renkaiden vaihdon ja muitakin tarpeellisia arkitaitoja nuorille. Samalla vietetään aikaa yhdessä ja kasvatetaan nuorten itseluottamusta.

"Moni arkinen taito saattaa tuntua aikuisista itsestään selvyydeltä, mutta juuri niitä on hyvä opettaa myös nuorille. Kampanjamme kautta on tullut esiin miltei 16 000 opetettua taitoa ja määrä kasvaa kaiken aikaa", hankkeessa mukana oleva ruoka-asiantuntija Satu Nokkonen iloitsee tiedotteessa.

Opetettu taito on helppo tehdä näkyväksi kampanjan kotisivuilla osoitteessa www.pystyn.fi. Sivustolla voi myös seurata reaaliaikaisesti taitojen kertymistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ethän sinä syyllisty tähän? Lähes kolmannes suomalaisista unohtaa yhden tärkeän asian renkaanvaihdon jälkeen

Asiantuntija muistuttaa: Tee kolme asiaa ennen talvirenkaiden vaihtoa

Ethän kuulu heihin? Yli puolet suomalaisista ei tarkista renkaiden kuntoa asianmukaisesti