Pääsiäisen paluuliikenne vilkkaimmillaan - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Koneet & autot

Pääsiäisen paluuliikenne vilkkaimmillaan

Liikenne ei ole päässyt ruuhkautumaan.
Tieliikennekeskuksen mukaan paluuliikenne on jakautunut kahdelle päivälle. LEHTIKUVA/Heikki Saukkomaa

Pääsiäisen paluuliikenne on alkanut vilkastumaan, mutta liikennemäärät ovat edelleen kohtalaisia ja liikenne sujuvaa, kerrottiin Tampereen tieliikennekeskuksesta puolenpäivän aikaan. Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrottiin, että liikennemäärät olivat puolenpäivän aikaan verrattavissa normaaliin sunnuntailiikenteeseen.

Paluuliikenteen arvioidaan olevan vilkkaimmillaan iltapäivästä. Tieliikennekeskus arvioi viime viikolla, että paluuliikenne on tänään vilkkainta kello 12–20.

Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan liikenne ei ole päässyt ruuhkautumaan, sillä paluuliikenne on jakautunut kahdelle päivälle ja ajokeli on hyvä.

Keskuksien tietoon ei ole tullut paluuliikenteessä sattuneita vakavia onnettomuuksia.

Hämeen poliisi kertoi pääsiäisliikenteessä mitatuista kovista ylinopeuksista. Esimerkiksi Nelostiellä Heinolassa noin 20-vuotias mies ajoi henkilöautolla 152 kilometrin tuntinopeutta satasen rajoitusalueella sunnuntaina. Poliisin mukaan mies lisäksi ohitti toisen auton alueella, jossa ohittaminen oli kielletty. Tapahtumahetkellä oli vilkas pääsiäisliikenne.

Ylöjärvellä Metsäkylässä noin 20-vuotias mies ajoi 160 kilometrin tuntinopeutta satasen rajoitusalueella niin ikään sunnuntaina. Molempia tapauksia tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Pääsiäisen vietosta palaavien on hyvä muistaa, että kesärenkaiden vaihto on jälleen ajankohtainen. Nastarenkaita saa käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, joka tänä vuonna on 29. huhtikuuta.

Lue lisää

Pohjaton uteliaisuus vei minut öylättileipomoon

Paavi pyysi antamaan köyhien maiden velat anteeksi koronaviruspandemian takia

Poikkeustilan ruumiillistuma toi elämän kuoleman tilalle

Poikkeustila on jokaiselle sosiaalinen kriisi – ”Ymmärrämme nyt, että tarvitsemme toisiamme”