Koneet & autot

Olethan varuillasi autoilija: Tästäkin tempusta alkaa ensi vuonna tippua sakkoja

Muutoksen taustalla on uudistuva tieliikennelaki.
Jaakko Martikainen
Ensi vuoden kesäkuun alusta muuttuva tieliikennelaki antaa poliisille mahdollisuuden lähettää ajoneuvon omistajalle tai haltijalle kotiin liikennevirhemaksun ylinopeuden lisäksi matkapuhelimen käytöstä ajon aikana.

Poliisi alkaa sakottaa autoilijoita matkapuhelimen käytöstä ajon aikana ensi vuoden kesäkuun alusta lähtien.

Muutoksen taustalla on ensi vuoden kesäkuun alusta muuttuva tieliikennelaki, joka antaa poliisille mahdollisuuden lähettää ajoneuvon omistajalle tai haltijalle kotiin liikennevirhemaksun ylinopeuden lisäksi matkapuhelimen käytöstä ajon aikana. Sakkoja voi ensi kesästä lähtien tulla myös siitä, jos turvavyötä ei kiinnitä tai jättää noudattamatta liikennemerkkiä.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasternstein kertoo asiasta mikroblogipalvelu Twitterissä. Tviitissään Pasterstein toteaa, ettei matkapuhelimen käyttöä koskeva valistus ole mennyt perille, vaikka kuljettajat tietävätkin riskit.

Pasterstein huomauttaa, että kesällä käyttöön tulevissa uusissa nopeusvalvontakameroissa on myös mahdollisuus reaaliaikaiseen kuvaan. Vielä ei kuitenkaan ole selvää, pystyykö sen avulla valvomaan matkapuhelimen käyttöä.

Lue lisää