Koneet & autot

Liian moni autoilija törttöilee tietyömailla: ”Opasteille ja rajoituksille on syynsä"

Vuosittain poliisin tietoon tulee keskimäärin kolme tietyöalueilla tapahtunutta kuolemantapausta.
Kimmo Haimi
Liikenneturva muistuttaa, että tietyömaiden opasteita pitää noudattaa.

Liikenneturva muistuttaa, että tietyömaiden opasteita pitää noudattaa. Valitettavan usein käy nimittäin niin, ettei tietyömaiden alennettuihin nopeusrajoituksiin kiinnitetä huomiota.

”Opasteille ja rajoituksille on syynsä, ja niiden noudattamatta jättäminen tekee tiet vähemmän turvallisiksi kaikille. Autolla ajavalle tärkeintä on hidastaa ajonopeus sellaiseksi, että voi varautua poikkeaviin tilanteisiin. Työmailla tehdään hommia, jotta yhteydet paranisivat ja liikenne olisi jatkossakin sujuvaa”, Liikenneturvan aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi muistuttaa tiedotteessa.

Poliisin tietoon tulee vuosittain keskimäärin kolme tietyöalueella tapahtunutta kuolemantapausta. Tietyömailla tapahtuvissa onnettomuuksissa loukkaantuu keskimäärin 135 ihmistä vuosittain. Suurin osa onnettomuuksista sattuu henkilöauton kuljettajille ja matkustajille, mutta myös pyörällä tai jalan kulkevien on syytä olla tarkkaavaisia työmaiden lähettyvillä.

”Työmaalla saattaa kohdata rutiinista poikkeavia tilanteita. Tuttua jalkakäytävää ei välttämättä pääsekään käyttämään normaalisti tai työvälineet voivat hankaloittaa kulkijan näkyvyyttä. Vaihtoehtoisten, työmaat ohittavien, reittien suunnitteleminen voi helpottaa päivää. Kiirehtiminen ei kannata, vaikka joutuisikin kiertämään hieman tavallista enemmän”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen sanoo.

Lue lisää

Maatalouskoneisiin kannattaa suhtautua kunnioittavasti liikenteessä — Liikenneturva opastaa autoilijoita oikeaoppiseen ohittamiseen

Kuolemat ja loukkaantumiset liikenteessä vähenivät alkuvuonna

Osaatko ohittaa oikein? Muista loiva liike ja taustapeili

Joka kymmenes autoilija myöntää, ettei pidä riittävää turvaväliä