Koneet & autot

Autojen ensirekisteröinnit jääneet viimevuotisesta – laskua yli 14 prosenttia

Autoalan tiedotuskeskus arvioi, että uuden auton hankintaa jarruttaa nyt eniten poliittinen spekulointi eri käyttövoimien mahdollisista kannusteista ja kielloista.
Tammi-huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 4,5 prosenttia oli ladattavia hybridejä, kun täyssähköautojen osuus jäi 1,7 prosenttiin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Uusia henkilöautoja on alkuvuoden aikana rekisteröity runsaat 49 700. Määrä on yli 14 prosenttia pienempi kuin viime vuoden tammi-toukokuussa.

Autoalan tiedotuskeskus arvioi, että uuden auton hankintaa jarruttaa nyt eniten poliittinen spekulointi eri käyttövoimien mahdollisista kannusteista ja kielloista. Keskustelu liikenteen verotuksen muutossuunnista aiheuttaa sekin epävarmuutta.

Autokannan sähköistyminen näkyy eniten siinä, että hybridien osuus ensirekisteröinneistä kasvaa edelleen. Tammi-huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 4,5 prosenttia oli ladattavia hybridejä, kun täyssähköautojen osuus jäi 1,7 prosenttiin. Muiden hybridien, joissa ei ole ulkoista latausta, osuus oli noin 13 prosenttia.

Lataushybrideillä ajetuista kilometreistä keskimäärin puolet ajetaan sähköenergialla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Autoa ei saa pestä mökkirannassa – pesu voi olla ympäristörikkomus

Valtra kiskoo lähes yksin traktorikauppaa suosta

Milloin olet viimeksi huollattanut autosi ilmastoinnin? Näistä merkeistä tiedät, että nyt viimeistään kannattaisi