Koneet & autot

Mönkijöiden myynti rajussa kasvussa: +43 prosenttia viime vuoteen verrattuna

Mönkijöiden myynti on kasvanut lähes kaikissa maakunnissa, mutta Uusimaa on edelleen suurin markkina-alue sekä kappalemääräisesti suurin kasvaja.
Seppo Nykänen
Syinä mönkijämyynnin vauhdikkaaseen kasvuun ovat Teknisen Kaupan Liiton mukaan viime vuonna voimaan tullut muutos ajokorttilainsäädännössä sekä mönkijöiden monipuoliset hyöty- ja harrastekäyttömahdollisuudet.

Mönkijöiden myynti on kasvanut viime vuodesta asti hurjaa vauhtia. Teknisen Kaupan Liitto kertoo, että tänä vuonna alkuvuoden myynti on ollut 43 prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vuoden alusta toukokuun loppuun mennessä rekisteröitiin 3752 traktorimönkijää.

Syinä vauhdikkaaseen kasvuun ovat liiton mukaan viime vuonna voimaan tullut muutos ajokorttilainsäädännössä sekä mönkijöiden monipuoliset hyöty- ja harrastekäyttömahdollisuudet.

Mönkijöiden myynti on kasvanut lähes kaikissa maakunnissa, mutta Uusimaa on edelleen suurin markkina-alue sekä kappalemääräisesti suurin kasvaja.

Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston puheenjohtaja Mikko Sinisalo uskoo kasvun jatkuvan vahvana.

"En näe mitään syytä, miksi kasvu ei jatkuisi. Mönkijöiden myynnissä ei esimerkiksi ole samanlaisia kausivaihteluita kuin vaikkapa veneiden myynnissä", hän sanoo tiedotteessa.

Alle 60 kilometriä tunnissa kulkevia mönkijöitä saavat kuljettaa yli 15-vuotiaat, joilla on AM121-luokan tai T-luokan ajokortti. Viime vuoden heinäkuussa tuli voimaan ajokorttilainsäädännön muutos, jonka myötä B-ajokortilla voi ajaa myös niitä mönkijöitä, joiden suurin rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moottoripyöräkauppiaat tyrmäävät kevytautoasetukset: "Lähtökohtaisesti useiden EU-tason asetusten vastaisia"

Vuoden turhakkeista jalostui oiva apu metsänlannoituksille

Katso video: Ideanikkari ratkaisi kuinka metsän saa lannoitettua kätevästi itse