Koneet & autot

Uusi tieliikennelaki antaa mahdollisuuden sakottaa jo yhden kilometrin ylinopeudesta – ylikomisario: "En usko, että kukaan olisi määräämässä"

Ylikomisario huomauttaa, että Poliisihallitus päättää rikesakon puuttumiskynnyksen, joka nykyisin on seitsemän kilometrin ylinopeus.
Jaana Kankaanpää
"En usko, että kukaan olisi määräämässä liikennevirhemaksuja 1km/h ylinopeudesta, mutta se on mahdollista kun näin on lakiin kirjattu", ylikomisario Pasterstein toteaa. Kuvituskuva.

Ensi vuonna voimaan astuva tieliikennelaki antaa poliisille mahdollisuuden sakottaa jo yhden kilometrin ylinopeudesta.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo mikroblogipalvelu Twitterissä, että lakiesitys muuttui viime metreillä niin, että 100 euron virhemaksu voidaan määrätä 1-10 kilometrin ylinopeudesta.

Pasterstein korostaa, että mitään pakkoa antaa sakko ei siis tulevaisuudessakaan ole, vaan sakottaminen on mahdollista samaan tapaan kuin nykyään.

"Nykylainsäädännössä sama mahdollisuus", hän toteaa Twitterissä.

Ylikomisario huomauttaa, että Poliisihallitus päättää rikesakon puuttumiskynnyksen, joka nykyisin on seitsemän kilometrin ylinopeus. Hän pitää mahdollisena, että puuttumiskynnys laskee hieman.

"En usko, että kukaan olisi määräämässä liikennevirhemaksuja 1km/h ylinopeudesta, mutta se on mahdollista kun näin on lakiin kirjattu", ylikomisario toteaa.

Lue lisää