Koneet & autot

Asfalttityöntekijät ovat huolissaan piittaamattomista autoilijoista: ”Nopeusrajoitusmerkit tehottomia, ani harva ajaa rajoituksen mukaan”

Ympäri Suomen päällystystöitä tekevän mobiiliyksikön vastausten perusteella noin 15 prosenttia kaikista havainnoista koskee ohikulkevaa liikennettä ja nopeusrajoitusten noudattamista.
Kimmo Haimi
NCC:llä ollaan luonnollisesti huolissaan henkilöstön turvallisuudesta tietyömailla. Kuvituskuva.

Muun muassa asfalttiurakoistaan tunnetussa rakennusyhtiö NCC:llä työskentelevät asfalttityöntekijät ovat huolissaan piittaamattomista autoilijoista, ja heidän aiheuttamistaan turvallisuusriskeistä päällystystyömailla.

NCC:llä on käytössään mobiilikäyttöinen Synergi-sovellus, jonka avulla henkilöstö voi tehdä työhön liittyviä turvallisuushavaintoja. Niistä käy ilmi, että asfalttitöissä ohikulkevan liikenteen ylinopeudet koetaan merkittäväksi vaaratekijäksi.

Ympäri Suomen päällystystöitä tekevän mobiiliyksikön vastausten perusteella noin 15 prosenttia kaikista havainnoista koskee ohikulkevaa liikennettä ja nopeusrajoitusten noudattamista.

”Nopeusrajoitusmerkit tehottomia, ani harva ajaa rajoituksen mukaan”, työntekijät kuvailevat NCC:n mukaan

Esiin nousee myös muun muassa se, että raskaan liikenteen ajoneuvot ajavat runsaasti ylinopeutta.

”Liikenteen vauhti todella kova ajoittain, rajoitus 30 kilometriä tunnissa ja nopeudet vähintään tuplat”, asfalttityöntekijät päivittelevät.

NCC:llä ollaan luonnollisesti huolissaan henkilöstön turvallisuudesta tietyömailla.

"Vetoamme tienkäyttäjiin, että he noudattaisivat päällystystyömaiden nopeuksia oman ja meidän henkilöstömme turvallisuuden vuoksi. Kukaan tuskin tahallaan työntekijöidemme turvallisuutta vaarantaa, mutta riskiä ei selvästikään ymmärretä, eikä myöskään osata asettua liikenteessä työtään tekevien asemaan", NCC:n Asfaltin aluejohtaja Ilmo Hyyppä toteaa tiedotteessa.

Tietyöt jatkuvat koko syksyn, joten pimeys ja kosteus tuovat lisähaasteita. Lisäksi näkyvyys on usein kesän olosuhteita huonompi.

Lue lisää

Kesänopeuksiin vaihtaminen aloitetaan eteläisen Suomen teillä huomenna

Valtatie 6 saa tänään ensimmäisen uudenmallisen peltipoliisin

Teillä siirrytään tällä viikolla kesänopeusrajoituksiin – moottoriteillä nopeudet nousevat 120 kilometriin tunnissa

Keskisuomalainen: Liikennevirasto selvittää 130 kilometrin tuntinopeusrajoituksen kokeilua Helsinki–Tampere-moottoritiellä