Koneet & autot

Jyväskylän Paviljonki myytiin täyteen – näytteilleasettajaksi KoneAgriaan pääsee enää ulkoaluetta laventamalla

Näyttely järjestetään Jyväskylässä 10.–12. lokakuuta.
Markku Vuorikari
KoneAgria-näyttelyn antia vuonna 2012: MetaQ 75 -tarkkuussilppuri. Kuvituskuva.

Jyväskylän KoneAgria-näyttelyssä näytteilleasettajille varatut paikat on myyty täyteen, näyttelyä tuottava ProAgria tiedottaa.

"Kaikki Jyväskylän Paviljongin hallit ovat täynnä, eikä ulkoalueellekaan enää mahdu muuten kuin poikkeusjärjestelyin. Ulkoalueelle on mahdollista vielä päästä, jos siirrämme aitoja kauemmaksi", kertoo näyttelypäällikkö Marko Toivakka ProAgrian tiedotteessa.

Toivakan mukaan kiinnostus tapahtumaa kohtaa osoittaa, että Suomessa on tarvetta maatalouden vuosittaiselle ammattitapahtumalle.

Myös KoneAgrian tietoiskulava on vetänyt hyvin, Toivakka kertoo. Näytteilleasettajat järjestävät lavalla tietoiskuja kaikkina kolmena näyttelypäivänä aamusta iltaan.

Yksi tietoiskujen kantava teema on ilmastonmuutos.

”Lähestymme ilmastonmuutosta viljelijän kannalta positiivisesta kulmasta. Viljelijää on syyllistetty riittävästi", Toivakka lupaa.

"KoneAgriassa etsitään tapoja, jotka vievät maataloutta eteenpäin ja tuodaan esille maatilojen mahdollisuudet muun muassa hiilen sidonnassa. Torstain paneelikeskustelun lisäksi aihetta käsitellään useassa muussa käytännönläheisessä puheenvuorossa tietoiskulavalla ja seminaareissa.”

KoneAgria-näyttely järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 10.–12. lokakuuta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koneagriassa kävi 18 000 koneista ja keskusteluista kiinnostunutta

Jyväskylän Koneagria vauhtiin torstaina: Uutuuksina järkälemäinen traktori, lypsyrobotti ja led-valaistusta

Nyt on aika tarkastaa perävaunujen ja työkoneiden takavalojen kunto – Koneviesti: Ongelmia aiheuttavat perävalot voi korvata langattomilla vaihtoehdoilla