Koneet & autot

Selvitys: Yhä yli kymmenen litraa sadalla kilometrillä – USA:n autojen päästöt eivät ole vähentyneet lähes lainkaan vuosikymmenessä

Liikenteessä oleva auto kulutti Yhdysvalloissa vuonna 2008 keskimäärin 10,8 litraa sadalla kilometrillä.
Kari Salonen
Vuonna 2017 USA:ssa myytiin 17 miljoonaa uutta autoa, mutta tämän seurauksena autokannasta uudistui vain seitsemän prosenttia.

Tuoreen yhdysvaltalaisselvityksen mukaan maan autokannan polttoaineen kulutus ei ole vähentynyt lähes ollenkaan vuoden 2008 tasosta.

Michael Sivakin Green Car Congressille tekemässä selvityksessä huomautetaan, että vaikka uusien autojen polttoainetaloudellisuus onkin parantunut, ja katukuvaan on myös joissain osavaltioissa ilmestynyt runsaasti sähköautoja, on samaan aikaan autokannan kokonaismäärä kasvanut rajusti.

Vuonna 2017 USA:ssa myytiin 17 miljoonaa uutta autoa, mutta tämän seurauksena autokannasta uudistui vain seitsemän prosenttia. Toisin sanoen 93 prosenttia autokannasta saastutti yhtä paljon kuin aiemminkin.

Liikenteessä oleva auto kulutti Yhdysvalloissa vuonna 2008 keskimäärin 10,8 litraa sadalla kilometrillä, ja vuonna 2017 tuo luku oli 10,5 litraa sadalla kilometrillä.

Selvitykseen pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Lue lisää