Koneet & autot

IS: Poliisiyhdistys ehdottaa peltipoliiseja kirkkaan värisiksi – "Tarkoitus on ehkäistä nopeuksia, ei sakottaa"

Nykyisellään osa kameroista on sijoitettu poliisiyhdistyksen mukaan enemmänkin insinööriajattelun kuin liikenneturvallisuuden mukaan.
Jaakko Martikainen
"Ei sakkojen keräämistä vaan turvallisuutta varten" on poliisien kanta nopeusvalvontakameroiden sijoitteluun.

Liikkuvan poliisin Perinneyhdistys on lähettänyt Väylävirastolle ja liikenne- ja viestintäministeriölle kannanoton, jossa vaaditaan yhtenäisiä ohjeita nopeuskameroiden sijoitteluun. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Haapala katsoo ely-keskusten sijoitelleen niin sanottuja peltipoliiseja "suunnilleen sinne, minne insinöörit ovat näyttäneet". Esimerkiksi Norjassa on tarkat kriteerit sille, millaisiin paikkoihin nopeuskamerat tulee sijoittaa.

Hän antaa muun muassa esimerkin suorasta, jolla olisi Juvan ja Varkauden välillä mahdollisuus turvalliseen ohituksen. Sen kuitenkin estää nopeuskamera.

Yhdistys myös ehdottaa, että kirkkaanväriset, fluorisoivan keltaiset kamerat olisivat ne, jotka erottuisivat nykyisiä harmaita tolppia paremmin. Tällä olisi myös todellista ehkäisevää vaikutusta autoilijoiden nopeuksiin.

Haapala muistuttaa, että kameroiden tehtävä ei ole sakkojen kerääminen vaan turvallisuuden lisääminen.

IS:n uutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kysely: Suomalaisautoilijat haluavat aiempaa tehokkaampaa nopeusvalvontaa – myös turvavöiden käytön valvonta saa vahvan kannatuksen

Poliisi järjestää tänään vuorokauden mittaisen nopeuksien tehovalvonnan – kaikki kamerat käytössä

Työssä oleva peltipoliisi kertoo sijaintipaikkansa netissä – kokeilu kestää kolme kuukautta