Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Koneet & autot

Perussuomalaisten kansanedustaja ehdottaa: Henkilöautojen huollot kotitalousvähennyksen piiriin

Ehdotuksen mukaan vähennystä myönnettäisiin edelleen vain teetetyn työn osuudesta, ei käytetyistä materiaaleista ja muista kustannuksista.
Sanne Katainen
Nykyisin kotitalousvähennystä on mahdollista saada tavanomaisista kotitaloustöistä, joita teettää kotona tai vapaa-ajanasunnollaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila ehdottaa, että henkilöautojen määräaikais- ja vuosihuolloista sekä rengastöistä voisi jatkossa saada kotitalousvähennystä.

"Ehdotettu muutos parantaisi liikenneturvallisuutta, mahdollistaisi auton peruskunnossapidon mahdollisimman monelle ja vähentäisi harmaata taloutta sekä liikenteen päästöjä", Junnila perustelee tiedotteessa.

Junnila on tehnyt asiasta lakialoitteen.

Nykyisin kotitalousvähennystä on mahdollista saada tavanomaisista kotitaloustöistä, joita teettää kotona tai vapaa-ajanasunnollaan. Tavanomaisuudella tarkoitetaan työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi.

"Lakialoitteessa esitetään, että kotitalousvähennystä voisi autohuoltojen osalta toteuttaa myös kodin ulkopuolella, koska liikkuvana osana kotitaloutta autolle tehtäviä huoltoja ei ole yleisesti mahdollista tai turvallista tehdä kotioloissa", kansanedustaja lisää.

Ehdotuksen mukaan vähennystä myönnettäisiin edelleen vain teetetyn työn osuudesta, ei käytetyistä materiaaleista ja muista kustannuksista.

Lue lisää

Mustien lampaiden aika: "Julkisuus ei ole tasapuolinen tuomari"

Keskimäärin joka viides auto hylätään katsastuksessa – Arvaatko, mikä on suurin yksittäinen hylkäysperuste?

Juho Eerolan avustaja varasi suomenpuolue.fi-verkkotunnuksen itselleen – "Leikkimielisesti varasin sen"

Autokauppa vetäytyy kaupunkeihin