Perussuomalaisten kansanedustaja ehdottaa: Henkilöautojen huollot kotitalousvähennyksen piiriin - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Koneet & autot

Perussuomalaisten kansanedustaja ehdottaa: Henkilöautojen huollot kotitalousvähennyksen piiriin

Ehdotuksen mukaan vähennystä myönnettäisiin edelleen vain teetetyn työn osuudesta, ei käytetyistä materiaaleista ja muista kustannuksista.
Sanne Katainen
Nykyisin kotitalousvähennystä on mahdollista saada tavanomaisista kotitaloustöistä, joita teettää kotona tai vapaa-ajanasunnollaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila ehdottaa, että henkilöautojen määräaikais- ja vuosihuolloista sekä rengastöistä voisi jatkossa saada kotitalousvähennystä.

"Ehdotettu muutos parantaisi liikenneturvallisuutta, mahdollistaisi auton peruskunnossapidon mahdollisimman monelle ja vähentäisi harmaata taloutta sekä liikenteen päästöjä", Junnila perustelee tiedotteessa.

Junnila on tehnyt asiasta lakialoitteen.

Nykyisin kotitalousvähennystä on mahdollista saada tavanomaisista kotitaloustöistä, joita teettää kotona tai vapaa-ajanasunnollaan. Tavanomaisuudella tarkoitetaan työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi.

"Lakialoitteessa esitetään, että kotitalousvähennystä voisi autohuoltojen osalta toteuttaa myös kodin ulkopuolella, koska liikkuvana osana kotitaloutta autolle tehtäviä huoltoja ei ole yleisesti mahdollista tai turvallista tehdä kotioloissa", kansanedustaja lisää.

Ehdotuksen mukaan vähennystä myönnettäisiin edelleen vain teetetyn työn osuudesta, ei käytetyistä materiaaleista ja muista kustannuksista.

Lue lisää

Yritykset kannattavat voimakasta veroelvytystä talouden käynnistämiseksi, kertoo kauppakamarien kysely

Mustien lampaiden aika: "Julkisuus ei ole tasapuolinen tuomari"

Kotitalous­vähennys

Lukijalta: Kotitalousvähennys on saatava myös pienituloisille – verottajan pitäisi maksaa se