Länsiväylä tutki: Espoolaiset valitsisivat uuteen autoonsa bensiinimoottorin – "Ehkä espoolaiset ovat realisteja" - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Koneet & autot

Länsiväylä tutki: Espoolaiset valitsisivat uuteen autoonsa bensiinimoottorin – "Ehkä espoolaiset ovat realisteja"

Vain kaksi prosenttia vastasi ottavansa käyttöön seuraavaksi täyssähköauton.
Jaana Kankaanpää
Espoo tunnetaan suhteellisen suuresta autokannastaan. Länsiväylä teettämään kyselyyn vastanneista 30 prosenttia vastasi, että seuraava auto on bensiinikäyttöinen.

Kaupunkilehti Länsiväylä kysyi 500 espoolaiselta, mikä käyttövoima on talouden seuraavassa autossa. Vastausten perusteella espoolaiset valitsisivat bensiinimoottorin seuraavaankin autoonsa.

Länsiväylä toteutti tutkimushaastattelun tiedonkeruun internetissä osana IROResach Oy:n valtakunnallista kuluttajapaneelia. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 500 ja vastaukset kerättiin ajalla 30.9.-9.10.

30 prosenttia vastasi, että seuraava auto on bensiinikäyttöinen. Vain kaksi prosenttia vastasi ottavansa käyttöön seuraavaksi täyssähköauton.

Ladattavan hybridin valitsisi yhdeksän prosentti vastaajista. Samoin toiset 9 prosenttia ottaisi sellaisen hybridin, jota ei voi ladata. Dieselin osuus oli 13 prosenttia ja 15 prosenttia ei osannut sanoa käyttövoimakysymyksestä mitään.

"Ehkä espoolaiset ovat realisteja. Ensin pitäisi olla latausinfra ja vasta sen jälkeen on mahdollisuus hyödyntää täyssähköautoa tai ladattavaa hybridiä", arvioi kyselytulosta Mercedes-Benz henkilö- ja pakettiautojen lehdistöpäällikkö Pekka Koskela.

Länsiauto Espoon autotalon johtaja Sami Sormusen mukaan ekologisten autojen hypetys julkisuu´dessa on suurempaa kuin mitä se on autokaupoilla. Hänen arvionsa mukaan tilanne ei tule muuttumaan oleellisesti seuraavien vuosien aikana.

Länsiväylän uutinen

Lue lisää

Kaasuautoilijat ry: Biokaasulla kulkeva auto samalla viivalle sähkön kanssa – "Verotus pitäisi kohdistaa ajoneuvon elinkaaripäästöihin"

Harvinainen näky: Tämä Volvo kulkee kolmella polttoaineella ja mahdollisimman pienillä päästöillä

Terrafamen tulos putosi, mutta liikevaihto nousi – nikkelin tuotantoennätys

Bensan hinta on ropissut alas viime viikkoina – taustalla raakaöljyn hintarysäys ja koronavirus