Koneet & autot

Länsiväylä tutki: Espoolaiset valitsisivat uuteen autoonsa bensiinimoottorin – "Ehkä espoolaiset ovat realisteja"

Vain kaksi prosenttia vastasi ottavansa käyttöön seuraavaksi täyssähköauton.
Jaana Kankaanpää
Espoo tunnetaan suhteellisen suuresta autokannastaan. Länsiväylä teettämään kyselyyn vastanneista 30 prosenttia vastasi, että seuraava auto on bensiinikäyttöinen.

Kaupunkilehti Länsiväylä kysyi 500 espoolaiselta, mikä käyttövoima on talouden seuraavassa autossa. Vastausten perusteella espoolaiset valitsisivat bensiinimoottorin seuraavaankin autoonsa.

Länsiväylä toteutti tutkimushaastattelun tiedonkeruun internetissä osana IROResach Oy:n valtakunnallista kuluttajapaneelia. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 500 ja vastaukset kerättiin ajalla 30.9.-9.10.

30 prosenttia vastasi, että seuraava auto on bensiinikäyttöinen. Vain kaksi prosenttia vastasi ottavansa käyttöön seuraavaksi täyssähköauton.

Ladattavan hybridin valitsisi yhdeksän prosentti vastaajista. Samoin toiset 9 prosenttia ottaisi sellaisen hybridin, jota ei voi ladata. Dieselin osuus oli 13 prosenttia ja 15 prosenttia ei osannut sanoa käyttövoimakysymyksestä mitään.

"Ehkä espoolaiset ovat realisteja. Ensin pitäisi olla latausinfra ja vasta sen jälkeen on mahdollisuus hyödyntää täyssähköautoa tai ladattavaa hybridiä", arvioi kyselytulosta Mercedes-Benz henkilö- ja pakettiautojen lehdistöpäällikkö Pekka Koskela.

Länsiauto Espoon autotalon johtaja Sami Sormusen mukaan ekologisten autojen hypetys julkisuu´dessa on suurempaa kuin mitä se on autokaupoilla. Hänen arvionsa mukaan tilanne ei tule muuttumaan oleellisesti seuraavien vuosien aikana.

Länsiväylän uutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Biokaasua ei sovi unohtaa

Sähköauto ylsi ensi kertaa Vuoden Auto -kisan finaaliin – pienehköt perusautot vahvoilla

Kauppakamarien mukaan hallitus on ylimitoittamassa sähköautojen latauspisteet