Nelikymppinen mies kauppasi saman olemattoman traktorin neljä kertaa – oikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Koneet & autot

Nelikymppinen mies kauppasi saman olemattoman traktorin neljä kertaa – oikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen

Petostuomioihin johtaneet tapahtumat sattuivat vuonna 2015.
Kuvitus: Juho Leskinen
Oikeuden asiakirjasta käy ilmi, että kaikki huijatut olivat törmänneet tuomitun miehen tekemään ilmoitukseen internetin konekauppasivustolla.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion nelikymppiselle miehelle, joka myi olemattoman Valmet-traktorin neljä kertaa eri ostajalle. Kaksi kertaa mies myi traktorin lisäksi myös rengassarjan.

Mies tuomittiin neljästä petoksesta sekä useista muista rikoksista, kuten huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Petostuomioihin johtaneet tapahtumat sattuivat vuonna 2015.

Mies huijasi ostajilta kerralla enimmillään 4 000 euron kauppahinnan. Yhteensä hän hyötyi teoista oikeuden mukaan 12 490 eurolla, sillä osassa tapauksista huijattu summa oli hieman pienempi.

Huijauksen kohteeksi joutui kolme yksityistä henkilöä sekä yksi yritys.

Oikeuden asiakirjasta käy ilmi, että kaikki huijatut olivat törmänneet tuomitun miehen tekemään ilmoitukseen internetin konekauppasivustolla.

Syyttäjä vaati oikeutta koventamaan tuomitun rangaistusta sillä perusteella, että hän on aiemminkin syyllistynyt vastaavanlaisiin rikoksiin.

Tuomittu mies myönsi syyllistyneensä petoksiin. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Traktorikauppiaan tuomiosta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue lisää:

MT:n sivuilla tänä syksynä julkaistu traktori-ilmoitus paljastui myös huijaukseksi – poliisi tutkii kahtena törkeänä petoksena

Poliisi paljastaa: Näin konekauppahuijari yleensä toimii – terve järki ja pieni epäluulo ehkäisevät nalkkiin joutumista

Lue lisää

Lahtelaiselle ravintoloitsijalle syytteet ihmiskaupasta –  12 tunnin työpäiviä ja maksamattomia palkkoja, ei vapaapäiviä

Poliisi varoittaa verkossa myytävistä olemattomista traktoreista: Myyjät käyttäneet hyväksi lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta

Kysely: Yli puolet yrittäjistä joutunut huijauksen kohteeksi

Huijari ei häpeä