Koneet & autot

Traficom aikoo selvittää onko aihetta tutkia Valtran etuakselivaurioita tarkemmin – ylitarkastaja ei tunne tapausta entuudestaan

Jos vakavaa vaaraa aiheuttava asia todetaan tuotteessa, valmistaja velvoitetaan huolehtimaan, että tuote saatetaan asianmukaiseen kuntoon. Keinona voi olla muun muassa takaisinkutsu
Jan-Anders Lindfors
Arkistokuva

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom selvittää aluksi, onko aihetta tutkia Valtran etuakseliin liittyvää asiaa tarkemmin ja kerää osallisina olleilta tietoja tapauksista, kertoo ylitarkastaja Mika Loponen Traficomista.

MT kertoi perjantaina vahingoista, joissa traktorin eturungon tuenta oli pettänyt ja yhdessä tapauksessa traktori oli kaatunut täydessä vauhdissa. Jutun ilmestymisen jälkeen lehden tietoon on tullut lisää tapauksia.

Traficom vastaa tieliikenteessä käytettävien koneiden markkinavalvonnasta. Samoin sille kuuluvat koneiden tyyppihyväksynnät.

Loponen ei tunne tapausta eikä tiedä, onko Traficomiin tullut ilmoituksia tai tietoja etuakselivaurioista, mutta "kaikkineen tämän tyyppisiä yhteydenottoja tulee erittäin vähän".

Jos tarvetta ilmenee, asia otetaan tutkittavaksi tarkemmin. Tällöin valmistajalta pyydetään selvitystä ja myös asianosaisia voidaan kuulla, Loponen kertoo.

Jos vakavaa vaaraa aiheuttava asia todetaan tuotteessa, valmistaja velvoitetaan huolehtimaan, että tuote saatetaan asianmukaiseen kuntoon. Keinona voi olla muun muassa takaisinkutsu, Traficomlta kerrotaan.

Viraston nimi muutettu Traficomiksi su 22.12. klo 9:24.

Lue vahingoista lisää:

Traktorin etuakselin pettäminen täydessä vauhdissa aiheutti vakavan onnettomuuden

Lue lisää

Valtra miehitti suosituimpien traktorimallien listan

Massey-Fergusonilta tulee sisarmalli Valtran G:lle

Traktoritehtaan tilauskirjat pullistelevat – korona ei ole vaikuttanut tuotantoon, mutta varotoimet ovat tiukkoja

Valtra aloittaa viidennen sukupolven traktorimalliston julkistamisen sadan hevosvoiman luokasta