Koneet & autot

Vakuutusjätti nosti kuormaajapalot tikunnokkaan – valmistaja on tarkastanut reilussa vuodessa noin 1 100 konetta

Kutsukirjeitä turvallisuustarkastukseen on lähtenyt noin 5 000 kappaletta.
Arto Turpeinen
Tähän mennessä reilussa vuodessa tarkastuksia on tehty noin 1 100 kappaletta.

MT kertoi keskiviikkona vakuutusjätti LähiTapiolan varoituksesta, joka koski huoltamattomia pienkuormaajia. LähiTapiolan mukaan huoltamattomat pienkuormaajat muodostavat merkittävän paloriskin maatiloilla.

LähiTapiolan julkaisemassa tiedotteessa todettiin, että kuormaajavalmistaja Avant-Tecno on tehnyt takaisin- ja korjauskutsun noin 5 000 kuormaajalle.

Maaseudun Tulevaisuuden tavoittama Avant-Tecnon varatoimitusjohtaja Jani Käkelä toteaa, että LähiTapiola viittaa virheellisesti takaisinkutsuun. Sen sijaan kyse on Avant-Tecnon heinäkuussa 2018 aloittamasta turvallisuustarkastuskampanjasta, josta MT kertoi tuoreeltaan.

Kutsukirjeitä turvallisuustarkastukseen on lähtenyt Käkelän mukaan noin 5 000 kappaletta. Kampanja on koskenut hänen mukaansa useita malleja. Varatoimitusjohtaja vinkkaa, että halutessaan yhtiön verkkosivuilta voi tarkistaa, kuuluuko oma kone tarkastuksen piiriin. Asian saa selville sarjanumeron perusteella.

Tähän mennessä reilussa vuodessa tarkastuksia on tehty noin 1 100 kappaletta.

Lue lisää:

Vakuutusjätti varoittaa huoltamattomista pienkuormaajista: Ovat aiheuttaneet viime vuosina kymmeniä tulipaloja, vahingot pahimmillaan miljoonaluokkaa

Avant tarjoaa asiakkailleen turvallisuustarkastuksen

Lue lisää