Haluatko säilyttää autosi arvon myös tulevaisuudessa? Autokauppaketjun ostojohtaja kertoo, mitä siinä tapauksessa ei ainakaan kannata tehdä - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Koneet & autot

Haluatko säilyttää autosi arvon myös tulevaisuudessa? Autokauppaketjun ostojohtaja kertoo, mitä siinä tapauksessa ei ainakaan kannata tehdä

Ennen oman auton tuomista liikkeeseen kannattaa ostojohtajan mukaan miettiä, ostaisiko itse oman autonsa nykyisessä kunnossa, jos näkisi sen liikkeessä.
Antti Savolainen, Hanna Linnove / Kuvitus: Juho Leskinen
Ennen kuin oman autonsa tuo liikkeeseen, kannattaa ostojohtajan mukaan miettiä, ostaisiko itse oman autonsa nykyisessä kunnossa, jos näkisi sen liikkeessä.

Useimpien autojen arvo laskee vääjäämättä. Käytettyjen autojen myyntiin keskittyvän autokauppaketju Kamuxin ostojohtaja muistuttaa, että auton omistaja voi tästä huolimatta tehdä paljon asioita sen eteen, että omasta menopelistä saa mahdollisimman hyvän hinnan, kun tulee aika luopua siitä.

Ostojohtaja Tero Törmäsen mukaan kannattaa miettiä tarkkaan, miten autonsa sisätiloja kohtelee. Esimerkiksi tupakointi ja lemmikkien aiheuttamat vahingot voivat tulla kalliiksi siinä vaiheessa, kun auton myy eteenpäin.

Törmänen huomauttaa, että konkreettista arvonmenetystä on hankala arvioida, sillä kaikki asiakastilanteet ovat yksilöllisiä.

"Sanoisin kuitenkin, että arvosta voi lähteä jopa tuhansia euroja riippuen kuinka paha "tapaus" on. Esimerkiksi jatkuva tupakointi auton sisällä on peltien ruttaamisen ja huoltamattomuuden jälkeen ehkäpä pahimpia asioita, joita autoilija voi autolleen tehdä", hän sanoo tiedotteessa.

Ennen kuin oman autonsa tuo liikkeeseen, kannattaa ostojohtajan mukaan miettiä, ostaisiko itse oman autonsa nykyisessä kunnossa, jos näkisi sen liikkeessä.

Törmänen korostaa, että auton ikä ja sen kilometrit vaikuttavat hintaan. Myös päivitetty huoltokirja on tärkeä asia auton arvon säilymisen kannalta.

Koska auton kunnosta huolehtiminen näkyy autosta tarjottavassa hinnassa, omasta menopelistä kannattaa pitää hyvää huolta.

”Jos vikoja on paljon, hinnasta voi helposti lähteä monta tonnia. Esimerkiksi vika vaihteistossa on yleensä kallis korjata”, ostojohtaja muistuttaa.

Lue lisää

Käytettyjen autojen kauppa piristyi kesäkuussa

Naisten ja miesten ajotottumuksissa raju ero: Miehistä lähes puolet ajaa vuodessa yli 15 000 kilometriä, naisilla osuus on vain vajaa kolmasosa

Autokauppa sukelsi syvälle toukokuussa

Autokauppaketju selvitti suomalaisten mielestä eniten auton hankintapäätökseen vaikuttavat lisävarusteet – yksi lisävaruste nousi selkeästi muiden edelle