Oletko hankkimassa autoa alle 5 000 eurolla? Automyyjä kertoo, mihin silloin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota ja mihin ei niinkään - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Koneet & autot

Oletko hankkimassa autoa alle 5 000 eurolla? Automyyjä kertoo, mihin silloin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota ja mihin ei niinkään

Kun autoa on hankkimassa, on hyvä pitää mielessä, että kulkupelin joutsenlaulu alkaa usein moottoriin ja voimansiirtoon tulevista kalliista vioista.
Jaana Kankaanpää, Hanna Linnove
Jos autoon aikoo käyttää alle 5 000 euroa, on silloin syytä kiinnittää huomiota auton käyttöikään vaikuttaviin asioihin.

Autokauppaketju Kamux muistuttaa, että kriittisimmät asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon käytetyn auton ostossa, riippuvat sen hintaluokasta. Jos autoon aikoo käyttää alle 5 000 euroa, on silloin syytä kiinnittää huomiota auton käyttöikään vaikuttaviin seikkoihin.

”Teknisen puolen pitäisi olla ykkösasia huomioitavana kuluttajalle, joka etsii autoa alle 5 000 euron budjetilla. Kulutusosien, kuten renkaiden ja jakopäiden, tulee olla hyvässä kunnossa. Kannattaa myös huomioida, miten pitkä aika seuraavaan katsastukseen on ja tarkastaa, ettei autosta löydy ruostetta”, Kamuxin myymälävastaava Harri Ijäs vinkkaa tiedotteessa.

Sen sijaan auton ulkonäköön ei Ijäksen mukaan niinkään tarvitse kiinnittää huomiota.

Kun autoa on hankkimassa, on hyvä pitää mielessä, että kulkupelin joutsenlaulu alkaa usein moottoriin ja voimansiirtoon tulevista kalliista vioista. Näitä vikoja voidaan ennaltaehkäistä huoltamalla autoa huolto-ohjelman mukaisesti huoltoliikkeessä.

”Jos autoon tulee vikaa, se tulee korjata saman tien, jottei vian aiheuttaja riko mitään muuta", Ijäs korostaa.

Myymälävastaavan mukaan sillä, että valitsee autonsa merkin niin sanotusti oikein, voi pienentää todennäköisyyksiä merkittävien vikojen ilmenemiselle. Esimerkiksi Mercedes-Benz, Volvo ja BMW ovat nimittäin tunnettuja luotettavuudestaan ja siitä, että ne kestävät paljon ajokilometrejä. Toisaalta myös dieselit kestävät yleensä enemmän käyttöä kuin bensiinimoottorit.

Ijäksen mukaan pelisäännöt autolle asetettaville kriteereille muuttuvat, kun siirrytään yli 5 000 euron hintaluokkaan.

”5 000–10 000 euron luokassa voi edellisten lisäksi jo asettaa autolle näyttävyyteen liittyviä kriteereitä. Autolla alkaa olla sen verran arvoa, että kosmeettiset seikat vaikuttavat hintaankin jo merkittävästi. Neuvoisin tämän hintaisen auton ostajia tarkastamaan ennen kaikkea korin, sisustan ja tuulilasien yleisen kunnon”, hän sanoo.

Kun on kyse kalliimmasta autosta, myös tasaiseen ja luotettavaan huoltohistoriaan on automyyjän mukaan syytä kiinnittää huomiota.

Lue lisää

Käytettyjen autojen kauppa piristyi kesäkuussa

Naisten ja miesten ajotottumuksissa raju ero: Miehistä lähes puolet ajaa vuodessa yli 15 000 kilometriä, naisilla osuus on vain vajaa kolmasosa

Autokauppa sukelsi syvälle toukokuussa

Autokauppaketju selvitti suomalaisten mielestä eniten auton hankintapäätökseen vaikuttavat lisävarusteet – yksi lisävaruste nousi selkeästi muiden edelle