Koneet & autot

Vanhat autot etsivät Kevätheiloja Janakkalassa: "Jotkut luulevat, että olen lentokone, josta puuttuu vain siivet ja pyrstö"

Maaliskuun loppuun mennessä kisaan ilmoittautuneista daamiehdokkaista valitaan 12 finalistia.
Janakkalan kaupunki
Messerschmitt KR 200 on yksi Kevätheilaa vailla olevista vanhoista autoista.

Janakkalassa etsitään ehdokkaita ensimmäistä kertaa järjestettävään, valtakunnalliseen ja ainutlaatuiseen ”missikisaan”, jossa 12 vanhaa, pieteetillä kunnostettua Hämeen Mobilistit ry:n autoa etsii itselleen Kevätheilaa.

Autot ja kauniit naiset on aina liitetty yhteen, mutta Janakkalan kunnan tiedotteessa korostetaan, että "missimitoilla ei tässä kisassa välttämättä pärjää, vaan menopelit etsivät hymy suupielessä aikakauteensa, tyyliinsä, muotokieleensä tai ajatusmaailmaansa parhaiten sopivaa daamia".

Maaliskuun loppuun mennessä kisaan ilmoittautuneista daamiehdokkaista valitaan 12 finalistia.

Kevätheila 2020 kruunataan Turengin Kevätkarkeloissa toukokuussa. Tapahtumassa kaikki finalistit esiintyvät valitsemansa kulkuneuvon kanssa.

Yleisö saa äänestää omaan suosikkiaan sekä ennakkoon että paikan päällä, mutta voittajan valitsee muun muassa naismobilisteista koostuva tuomaristo.

Heilaa vailla ovat muun muassa Chevrolet Confederate Sport Coupe vm. -32, Ford Cortina 1500 GT vm. -66 sekä Messerschmitt KR 200 vuodelta 1955, jonka deitti-ilmoitus kuuluu näin:

”Olen saksalainen kabinenroller. Sanovat minua kääpiöksi. Minussa ei ole muuta pientä kuin koko. Egoni on iso. Onhan tehoni lähes kymmenen hevosvoimaa. Ja hevonenhan on iso eläin. Kiidän parhaimmillani hurjaa sadan kilometrin tuntivauhtia – kolmella pyörällä tosin. Jotkut luulevat, että olen lentokone, josta puuttuu vain siivet ja pyrstö. Voin tarjota sinulle elämyksiä.”

Kevätheilaa etsivät autot deitti-ilmoituksineen sekä ilmoittautumislomake kisaan löytyvät täältä.

Lue lisää