Koneet & autot

Maalaismaija koki Pyhäjoella karun kohtalon – poliisi muistelee aktivistien polttamaa autoa

Oulun poliisilaitos on julkaissut koskettavan päivityksen Pyhäjoen ydinvoimalaa vastustavien aktivistien polttamasta poliisiautosta.
Kuvakaappaus Oulun poliisilaitoksen Facebook-sivulta
Oulun poliisilaitos arvostelee poliisiautoon Pyhäjoella kohdistunutta ilkivaltaa. Ydinvoima-aktivistit polttivat poliisiauton käyttökelvottomaksi.

Kansaa puhuttelevista Facebook-päivityksistään tunnettu Oulun poliisilaitos julkaisi eilen keskiviikkona kirjoituksen, jossa se ottaa kantaa Pyhäjoen tapahtumiin vapun alla.

Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastustavat aktivistit sytyttivät poliisiauton tuleen.

"28.4. meidät kohtasi uutinen, joka löi päin näköä kuin märkä rätti. Virkaurasi viimeiseksi jääneenä päivänä olit ollut kuskaamassa porukkaa Hanhikivelle ja sinut oli pysäköity ydinvoimalatyömaan läheisyyteen tien reunaan muitten Maijojen seuraan. Paikalla olleilla poliiseilla oli ollut kova työ taltuttaa ydinvoimalatyömaan lähistöllä orastavaa mellakkaa ja siinä yhteydessä jotkut olivat vääryydellä ja viekkaudella päässeet sytyttämään 'meidän Maijan' sisältä palamaan. Vaikka palo saatiin nopeasti sammutettua, teki tuli sisäosissa sen verran tuhojaan, että poliisiauton työura oli siinä", poliisilaitos kirjoittaa.

Kyseinen poliisiauto oli palvellut suurimman osan käyttövuosistaan Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjärvellä. Autosta tuli "ylpeä Pyhäjärven maalaispoliisimaija". Maija kulki pitkiä matkoja maaseutupitäjän laidasta laitaan.

"Asiakkaat pitivät takaosassa meteliä ja potkivatkin välillä ovea sisältäpäin. Välillä käytiin huollossa ja korjuullakin. Mukavasti meni ura lupsakkaassa porukassa."

Organisaatiouudistus vei Haapajärvelle, jossa päivityksen kirjoittaja sai auton alleen. Kun maija lainattiin Pyhäjoen tilannetta rauhoittamaan, sen ura päättyi ennen aikojaan.

"Kovasti ihmettelen mitä ideologiaa palvelee syyttömän poliisiauton tuhoaminen – ymmärrystä ei tekijöille täältä vanhan Oulun läänin reunamilta riitä eikä tule herumaan", nimimerkki Sinivalkoisen auton vänkäri päättää.

Lue lisää

Yle uutiset: Fennovoiman turvallisuusarviointi etenee Säteilyturvakeskuksessa selvityspyyntöjen kautta

Seura: Venäläiset yrittivät suojella Fennovoima-hanketta laajalla vaikuttamisoperaatiolla

Yle uutiset: Vaalimainokset joutuivat poikkeuksellisen laajan ilkivallan kohteeksi – demariaktiivi: "Tähän malliin ei ole tuhottu kertaakaan aiemmin"

Ydinturman jäljet pelottavat yhä