Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Koneet & autot

Mercedes X tarjoa luksusta avolavoihin

Kaikilla lisävarusteilla uutuuden hinta tuplaantuu yli 100 000 euroon.
Jamro palokallio
Mersun avolavan myynti alkaa marraskuussa.

Mercedes-Benzistä ei ihan ensimmäisenä tule mieleen avolava-autoa. Kynnys on ollut korkea, mutta jatkossa tuttu kolmisakarainen tähti komeilee avolavaisen Mercedes X:n keulalla.

X-sarja iskee maailmalla kasvavaan avolavaluokkaan. Mersun arvion mukaan keskikoisten avolava-autojen myynti kasvaa yli 40 prosenttia vuoteen 2026 mennessä.

Kasvua on näkyvissä etenkin Euroopan ulkopuolella.

Euroopassa uusia asiakkaita haetaan vauraista ihmisistä, joiden elämäntapaan avolava-auto saattaa sopia.

Mercedes uskoo ajan olevan nyt otollinen laadukkaalle avolava-autolle. Muilla premium-autojen valmistajilla ei ole vastaavaa tarjolla.

Käytännössä pelikenttä ei silti ole X-sarjalle täysin avoin. Samoista asiakkaista kilpailee etenkin Volkswagenin Amarok, joka on kelvannut myös premiumin-tasoon tykästyneille ostajille.

Mersu lupaa Etelä-Afrikassa esitellyn X-sarjan tuovan avo-autoluokkaan tyyliä, turvallisuutta ja ajettavuutta. Rynkyttävien maaseututeiden lisäksi X:llä pärjää myös kaupungeissa. Ajatuksena on ollut, että työjuhtana toimimisen lisäksi avolava sopii myös harraste- ja arkikäyttöön.

Ihan pieniin parkkiruutuihin uusi X ei kuitenkaan sovi. Ei vaikka apuna on uusin tekniikka linnunperspektiivistä kuvaavaa kameraa myöten.

Autot valmistetaan Espanjassa. Suomeen niitä saadaan marraskuussa. Saksassa X-sarjan lähtöhinta on 37 000 euroa. Suomen hinnat eivät ole vielä selvillä, mutta lähtöhinta asettunee 50 000 euron tietämille. Kaikki lisävarusteet ruksaamalla hinta rikkonee 100 000 euron rajan.

Lue lisää

Toyotalla on vahvin autobrändi Suomessa

Isuzu D-Max palaa täysin uudistuneena, kuorma-autovalmistaja panostaa kestävyyteen

Tämän avolava-auton takapenkki maksaa 22 000 euroa

Mercedes-Benzin innostus avolava-autoon lässähti muutamassa vuodessa