Koneet & autot

Monet aloittavat motocrossin keski-iän kynnyksellä – videolla rapa roiskuu

Motocrossissa tärkeintä on vauhdin hurmasta ja kuntoilusta nauttiminen
Kimmo Haimi
Heinolalainen Riku Rouhiainen, 29, näyttää ajamisen mallia. Rouhiainen kilpaili ennen SM- ja MM-tasolla, mutta nykyisin hän ajaa crossia harrastemielessä. "Jos motocross kiinnostaa, kannattaa hakeutua lähimmän kerhon puoleen. Muilta harrastajilta saa tärkeitä vinkkejä harrastuksen aloittamiseen."

Motocross on liikunta- harrastusmuotona kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Lajin parissa syke nousee ja vauhtisilmä harjaantuu.

Uusien moottoripyörien rekisteröintimäärät ovat laskeneet vuodesta 2008 lähtien lähes 70 prosenttia, mutta off road -pyörien laskusuhdanne ei ole yhtä jyrkkä.

"Näyttää siltä, että motocrossin ja enduron harrastamisesta ei ole tingitty heikentyneestä taloustilanteesta huolimatta. Rekisteröityjen kilpaenduropyörien osuutta voi pitää merkittävänä rekisteröintitilastossa", Yamaha Motorin myyntipäällikkö Tero Karhunen sanoo.

Suomen Moottoriliiton motocrossin lajipäällikön Arto Jokisen mukaan motocrossin harrastajamäärät ovat kasvussa. Yhä useampi aloittaa lajin harrastusmielessä ja ilman kilpailullisia tavoitteita. Heille tärkeintä on vauhdin hurmasta ja kuntoilusta nauttiminen.

"Moni aloittaa harrastamisen 35 ikävuoden kieppeillä, kun ollaan päästy työelämään ja taloudellinen tilanne helpottaa. Motocrossia pidetään nykyisin mielekkäänä kuntoilumuotona, jossa palaa kaloreita ja lihaskunto kehittyy. Pidän motocrossia kansanterveydellisesti merkittävänä urheilulajina."

Jokinen toteaa, että moottorikerhot ovat aktiivisia ja ne pystyvät tarjoamaan opastettua toimintaa ja harjoittelua. Vuonna 2014 perustetun MX Safety -kampanjan myötä motocross-radoille on laadittu selkeät turvallisuusohjeet.

Kynnys harrastuksen aloittamiseksi on laskenut myös kehittyneen tekniikan ansiosta.

"Nykypäivän motocrosspyörät ovat helppohuoltoisempia ja kestävämpiä. Kehittyneen iskunvaimennuksen ja tasaisesti vetävän nelitahtimoottorin ansiosta ajaminen on helpottunut", Jokinen sanoo.

"Monia harrastajia kiehtoo tekniikka ja hifistely. Ensi vuoden Yamaha YZ F 450 -mallissa on ensimmäisenä motocrosspyöränä maailmassa älypuhelinsovellus, jonka avulla moottoria voi säätää langattomasti kännykällä. Myös huolto- ja ajohistoria tallentuu tietokoneelle."

Motocrossia pidetään vaarallisena lajina mutta laji ei ole niin riskialtis, jos oma vauhti pysyy suhteessa omaan osaamiseen ja yllä on riittävän hyvät ajovarusteet.

Lajin riesana ovat kalliit vakuutusmaksut, joiden hinnat vaihtelevat vakuutusyhtiöstä riippuen tuhannesta jopa viiteen tuhanteen euroon.

Kilvetön motocross-pyörä tulee aina olla liikennevakuutettu, vaikka sillä ajaisi suljetulla rata-alueella, omalla sänkipellolla tai pihassa.

Kalliiden vakuutusmaksujen myötä moni jättää crossipyörän hankimatta tai ostaa valkokilpisen kilpaenduron. Pahimmassa tapauksessa vakuutusta ei hankita lainkaan.

"Vaikka kantoja on kaskessa, suomalaiset ovat moottoriurheilukansaa, jonka elämään kuuluu päristely. Näin syksyisin monen maatilan ladosta kaivetaan esille crossipyörä ja sillä lähdetään ajamaan sänkipellolle. Sänkicrossissa saa hien irti ja vauhtisilmän harjaantumaan", Tero Karhunen vinkkaa.

Lue lisää

Onnettomuus Sloveniassa nosti vakuutusmaksuja myös Suomessa

Koronapaniikki ei ole iskenyt kaikkialle: Mopoautojen myynti lähes kymmenkertaistunut alkuvuonna viime vuoteen verrattuna

Korona-ajan valopilkku: Moottoripyörien myynti kasvoi alkuvuonna viime vuoteen verrattuna 28 prosenttia

Riku tekee elokuvan myyttisestä Rikuosta – japanilainen mäkilegenda auttoi pääsemään huippuharvinaisen moottoripyörän jäljille