Koneet & autot

Pohjoismaiden suurin kuljetusalan tapahtuma valloitti Alahärmän pellot - katso video

Kuljetusyrittäjä Juha Ristimaa kaipaa joustoja alan työaikalainsäädäntöön. Hallituksen liikennekaareen yrittäjä suhtautuu epäillen.
Johannes Tervo
Yrittäjä Juha Ristimaa ja järjestäjä Mikko Nukala jännittävät, yltääkö Power Truck Show'n kävijämäärä 35 000 henkilöön.

Kuljetusalan suurtapahtuman Power Truck Show'n järjestäjä Mikko Nukala lataa viikonlopulle kunnianhimoisen kävijämäärätavoitteen.

"Jos 35 000 kävijään ylletään, niin tyytyväisiä ollaan."

Tänään perjantaina ja huomenna lauantaina koristeelliset rekkarivistöt, klassiset veteraaniautot sekä kuljetusalan seminaari täyttävät Powerparkin huvipuiston tienoon Kauhavan Alahärmässä.

12. kertaa järjestettävän Power Truck Show'n kansainvälisestä autonäyttelystä on muotoutunut tapahtuma, jossa ovat mukana koko pohjoisen Euroopan komeimmat kuorma-autot niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Laaja messualue rekkarivistöineen levittäytyy huvipuistoalueelta läheisille pelloille asti.

"Kyseessä on pohjoismaiden suurin kuljetusalan tapahtuma. Näytteilleasettajia täällä on yhdestätoista maasta"; Nukala kertoo.

Lauantaina Alahärmässä kruunataan myös tapahtuman kaunein neito, Miss Power Truck.

MT:n lukija Maria Kananen otti mielipidekirjoituksessaan kantaa puutavarankuljetusta haittaaviin, jäykkiin työ- ja lepoaikasääntöihin. Kuljetusyrittäjä Juha Ristimaa pitää sääntelyä tarpeellisena. Siihen tarvittaisiin kuitenkin kipeästi joustoja.

"Onhan siinä sääntelyssä varmasti parantamista. Ajo- ja lepoaikalakiin ainakin kaipaisi jotakin joustomahdollisuutta."

Nykylainsäädäntö aiheuttaa käytännön ongelmia.

"Ajoajat loppuvat kesken päivän ja autoja haetaan satojen kilometrien päästäkin joskus kun kuormilla on kiire. Henkilöautoilla kuljettaja saa kuitenkin ajaa", Ristimaa luettelee.

Sipilän hallituksen liikennekaareen kuljetusyrittäjä suhtautuu varauksellisesti.

"Kyllähän se mietityttää, että ovatko kaikki ilmoille heitetyt ajatukset loppuun asti mietittyjä. Ulkomaiset kilpailijat kyllä pystyvät paremmin tulemaan tänne markkinoille ja koko alaa heikentämään. Olen sitä mieltä, että liikennelupa-asioissa olisi oltava tietyt samat vaatimukset kaikille, ennen kuin tänne voi tulla", Ristimaa puntaroi.

Lue lisää

Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot julkistettiin – palkittujen joukossa on monia maaseudun yrityksiä

Maatilan pihapiirissä pyörii aamiaismajoitus, jonka emäntä mankeloi asiakkaille tunnollisesti satoja lakanoita vuodessa

Puimuri ehtii nyt talviteloille – "Kaurasta kertyy mukavasti hehtoja, mutta kevyttä se on. Kevätvehnä sentään onnistui"

Heidi Niemi näyttelee Netflix-elokuvassa Hollywood-tähtien rinnalla – ja odottaa innolla työrupeamaa eteläpohjalaisten alakoululaisten parissa