Koneet & autot

Rallimuseo vie mennessään ja 70-luvun kokoelma sykähdyttää

Jari-Matti Latvalalla on oma museo Töysän Tuurissa.
Eija Mansikkamäki
Rallimuseossa tulijaa tervehtii ensimmäisenä Timo Mäkisen aito AJB-33B Morris Mini Cooper S, joka ajoi viimeisen kilpailunsa vuonna 1972. Autolla ovat kisanneet myös Rauno Aaltonen ja Paddy Hopkirk.

Automieskö museoon? Kyllä kannattaisi, ainakin rallimuseoon Kangasalalle. Siellä ei ole tietoakaan pölystä ja homeenhajusta, vaan hallikaupalla kiiltävää kromia, sankaritarinoita ja vauhdin hurmaa.

Vuonna 2016 Mobilia-automuseon yhteyteen avattu pysyvä museo on kiintoisa paikka vähänkään Suomen rallitaivalta seuranneille. Esillä on tuttuja ja aivan aitoja ajokkeja, joilla on tehty suomalaista rallihistoriaa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koneviesti: Volvo Laplander C202 on muuttunut vuosien saatossa puolustusvoimain maastoajoneuvosta jokamiehen harrasteajokiksi – nykyään se sopii jopa nuoren ensiautoksi

Suomalaisten autojen suosikkiväreissä raju muutos: Yksi kasvoi reilusta viidestä prosentista lähes 30 prosenttiin, toinen syöksyi lähes neljäsosasta reiluun 10 prosenttiin

"Traktorin suuntamerkki vasemmalle ei ole kehotus ohittamiseen" – Osaatko ohittaa maatalouskoneet turvallisesti?