Koronavirustartuntojen leviäminen herättää huolta – katso, miten LähiTapiola maksaa korvauksia matkustajille - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Koronavirustartuntojen leviäminen herättää huolta – katso, miten LähiTapiola maksaa korvauksia matkustajille

Jos asiakas ei halua koronaviruksen pelossa matkustaa esimerkiksi Italiaan, tällöin korvausta ei makseta.
Jaana Kankaanpää
Jos ulkoministeriö ei suosita matkustamista matkakohteeseen, niin Lähitapiola voi korvata matkan peruuntumisen kuluja.

Koronaviruksen leviämisestä huolestuneet matkalaiset ovat kyselleet runsaasti matkavakuutuksen korvaavuudesta. LähiTapiola kertoo tiedotteessaan, miten vakuutusyhtiö maksaa korvauksia.

Ulkoministeriön mukaan kaikkea matkustamista Wuhanin kaupunkiin sekä Hubein maakuntaan tulee välttää sekä Zhejiangin maakuntaan matkustamista tulee harkita erityisen tarkkaan.

LähiTapiola korvaa vakuutusehdoista poiketen matkan peruuntumisen kulut sekä kohtuulliset kulut matkan keskeyttämisestä, jos matkakohde on Hubein maakunta. Ennen korvauksen hakemista matka tulee perua matkanjärjestäjälle tai palveluntarjoajalle ja hakea heidän maksamat palautukset.

Sen sijaan henkilömatkavakuutus ei korvaa matkan peruuttamisen tai keskeyttämisen kuluja matkakohteen olosuhteiden vuoksi.

"Esimerkiksi jos matkakohteesi on Italia ja et haluaisi koronaviruksen pelon vuoksi matkustaa kohteeseen, voit kysyä matkakohteen siirtämisen tai sen peruuttamisen mahdollisuutta matkanjärjestäjältä tai palveluntarjoajalta", LähiTapiolan tiedotteessa kerrotaan.

Jos ulkoministeriö ei suosita matkustamista matkakohteeseen, niin Lähitapiola voi korvata matkan peruuntumisen kuluja. Yhtiö korvaa myös kohtuulliset matkan keskeytymisen kulut, jos viranomainen kehottaa poistumaan kohteesta.

Koronavirukseen sairastuminen matkalla korvataan matkasairautena, LähiTapiola tiedottaa.

Lue lisää

Tutkijat selvittivät ruuan toimitusketjujen selviämistä koronakriisissä: Ennustemallit ja historiaan pohjaavat toimintatavat menettivät merkityksensä, sen sijaan siirryttiin päivittäiseen suunnitteluun ja yhteydenpitoon

THL: Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Kauppajätti Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle: Odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan

Tilastokeskus: Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa – uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen