Kotimaa

Yleisötapahtumien rajoitus iskee kotimaan urheiluun – liigassa pelataan ilman yleisöä, koripallosarjat pysähdyksiin

Kontiolahdella ovat tänään alkamassa ampumahiihdon maailmancupin kilpailut. Niiden kohtalo on nyt vaakalaudalla.
Esimerkiksi jääkiekon Liigan ottelut ja Jokerien pudotuspelit KHL-liigassa vetävät parhaimmillaan tuhansia katsojia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hallituksen linjaus rajoittaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia vaikuttaa moneen urheilutapahtumaan Suomessa. Jääkiekon Liiga päätti pelata viimeiset runkosarjan ottelut tänään sekä lauantaina ilman yleisöä. Pudotuspelien tilanteesta Liiga tiedottaa myöhemmin.

Jääkiekossa hallituksen linjaus vaikuttanee myös KHL-seura Jokerien pudotuspeleihin. Kotimaan sarjoissa kakkostasolla Mestiksessä yleisömäärät lasketaan myös sadoissa ja ajoittain jopa 1 500 katsojassa. Naisten jääkiekkoliigassa edessä ovat finaalipelit. Ne vetävät miesten otteluja vähemmän katsojia.

Jalkapallossa kotimaisen miesten liigakauden on määrä alkaa pääsiäisenä, ja myös sen otteluissa käy yli 500 katsojaa.

Rajoitukset vaikuttavat myös sisäpalloilulajeihin, sillä esimerkiksi koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä yleisömäärät nousevat usein yli 500:n.

Miesten salibandyliigassa ovat menossa puolivälierät, ja esimerkiksi Classicin, Nokian KrP:n ja Oilersin tuoreimmissa kotiotteluissa yleisömäärät olivat 650:n ja lähes tuhannen välillä.

Salibandyliitto kertoi perustaneensa varautumisryhmän, joka kokoontuu tänään iltapäivällä. Ryhmä päättää, miten liiton kilpailutoiminta jatkuu.

Koripallossa ja lentopallossa pelataan vielä miesten runkosarjoja. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat alkamassa. Lentopalloliitto kertoi päättävänsä myöhemmin iltapäivällä, miten hallituksen linjaus vaikuttaa otteluohjelmaan.

Koripalloliitto ilmoitti tänään pysäyttävänsä kaikki koripallosarjat torstaista lähtien. Miesten ja naisten Korisliigojen ja 1. divisioonien osalta pelit keskeytyvät toistaiseksi. Liitto kertoo ensi viikon perjantaina, miten sarjojen loppukausi pelataan.

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pysäytys tarkoittaa pelikauden loppumista.

Hallituksen linjaus yleisötapahtumien rajoittamisesta kestää toukokuun loppuun.

Joukkuevoimistelukisa peruuntui

Joukkuevoimistelun maailmancupin kilpailu peruuntui Vantaalta viikonlopulta. Kisan oli määrä avata joukkuevoimistelun maailmancupin kausi, joka huipentuu marraskuussa kilpailtaviin MM-kisoihin.

"Terveys edellä pitää tietenkin mennä", sanoi maailmancupin järjestävän Sport Club Vantaan toiminnanjohtaja Eevakaisa Niemi STT:lle.

Vantaan kisoihin oli jo saapunut lukuisia voimistelujoukkueita, mutta osa oli vasta tulossa. Niemen mukaan voimistelijat ovat tilanteesta hämmentyneitä.

"Tällainen tilanne on täysin uusi, kun tapahtumajärjestäjä, tai maan hallitus, peruu tapahtuman. Tässä on paljon taloudellisiakin asioita mietittävänä", Niemi sanoi.

Tapahtumaan oli esimerkiksi varattu ruokaa 1  500 ihmiselle.

Miten käy Kontiolahden maailmancupin?

Kontiolahdella ovat tänään alkamassa ampumahiihdon maailmancupin kilpailut, joihin odotetaan runsaasti yleisöä. Niiden kohtalo on nyt vaakalaudalla. Tilanteesta järjestetään tiedotustilaisuus kello 15.30.

Hiihdon SM-kisojen ja Suomen cupin osalta Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoi aiemmin tänään STT:lle, että liitto odottaa viranomaismääräyksiä.

SM-hiihdot ovat Ristijärvellä 3.–5. huhtikuuta ja Suomen cup Pyhäjärvellä maaliskuun lopussa.

Lue lisää

Ja lopussa Suomi voittaa

Jääkiekon Liiga suosittaa kasvomaskien käyttöä, fanitapaamiset jäissä

Kokoontumisrajoitukset laittavat jääkiekon Liigan väkisin tauolle

Mäkäräinen ampui neljä ohi ja oli MM-kisojen pikamatkalla 40:s – "Oli vaikea elää olosuhteiden mukana"