Kotimaa

Pitääkö yrittäjän maksaa palkkaa koronakaranteenissa olevalle työntekijälleen? Näin sanoo laki

Koronavirukselle altistuminen voi pakottaa yrittäjän karanteeniin, jolloin yrittäjä ei välttämättä pysty tekemään töitään normaalisti tai lainkaan.
Hanna Linnove
Työntekijä voi hakea Kelalta tartuntatautipäivärahaa, joka vastaa palkan suuruutta karanteenin ajalta. Jos taas työnantaja maksaa palkkaa karanteenin ajalta, Kela maksaa tartuntatautipäivärahan työnantajalle.

Kahden viikon karanteeni vaikuttaa nopeasti tuloihin. Koronavirukselle altistuminen voi pakottaa yrittäjän karanteeniin, jolloin yrittäjä ei välttämättä pysty tekemään töitään normaalisti tai lainkaan. Siksi yrittäjän kannattaakin tietää muutamia asioita sosiaaliturvastaan.

"Esimerkiksi hieroja tai remonttipalveluita tarjoava yrittäjä joutuu karanteenitilanteessa perumaan asiakastyöt. Kahden viikon karanteeni vaikuttaa nopeasti tuloihin tällaisessa tapauksessa. Kääntäjä tai graafikko voi todennäköisesti tehdä töitä tavalliseen tapaan", työeläkeyhtiö Elon eläkeneuvontapäällikkö Satu Saulivaara sanoo tiedotteessa.

Yrittäjän eläkevakuutusmaksujen taso määrittää esimerkiksi sairauspäivärahan, tartuntatautipäivärahan ja työkyvyttömyyseläkkeen määrän. Koska moni yrittäjä on asettanut YEL-työtulonsa selvästi todellisia tuloja matalammaksi, se heijastuu karanteeni- tai sairastamisajan tuloihin.

"Yrittäjien kannattaakin varmistaa jo tänään, että oma YEL-työtulo on oikealla tasolla. Se onnistuu oman työeläkeyhtiön verkkopalvelussa tai soittamalla suoraan asiakaspalveluun", Saulivaara vinkkaa.

Karanteenitilanne herättää myös kysymyksen siitä, tarvitseeko yrittäjän maksaa palkkaa karanteenissa olevalle työntekijälleen.

Jos työntekijä ei pääse tekemään töitä kahden viikon karanteeniin joutumisen takia, yrittäjän ei kuitenkaan lain mukaan tarvitse maksaa tälle palkkaa karanteeniajalta. Työntekijä voi hakea Kelalta tartuntatautipäivärahaa, joka vastaa palkan suuruutta karanteenin ajalta. Jos taas työnantaja maksaa palkkaa karanteenin ajalta, Kela maksaa tartuntatautipäivärahan työnantajalle.

Oikeus tartuntatautipäivärahaan on määritelty tartuntatautilaissa. Päiväraha on tarkoitettu koronaviruksen kaltaisten tarttuvien tautien aiheuttamiin tilanteisiin.

"Itseään ei kuitenkaan voi asettaa karanteeniin. Tartuntatautipäivärahaa maksetaan ainoastaan, kun viranomainen on määrännyt virukselle altistuneen karanteeniin", eläkeneuvontapäällikkö painottaa.

Sekä sairauspäivärahan että tartuntatautipäivärahan määrä riippuu yrittäjän eläkevakuutuksen maksujen tasosta, jotka määräytyvät yrittäjän YEL-työtulon mukaan.

Tartuntatautipäiväraha on kuitenkin korkeampi ja korvaa ansionmenetyksen sataprosenttisesti. Sen määrä perustuu suoraan voimassaolevaan YEL-työtuloon. Sairauspäiväraha puolestaan korvaa noin 60 prosenttia sairastamisajan tuloista ja se lasketaan edeltävän 12 kuukauden YEL-työtulojen perusteella.

"Tartuntatautipäivärahan kohdalla ei myöskään ole omavastuuaikaa. Tämä pätee niin yrittäjiin kuin työntekijöihin. Jos koronavirukseen tai muuhun tautiin sairastuu, yrittäjän omavastuuaika on sairastumispäivä, jonka jälkeen sairauspäivärahaa aletaan maksaa. Työntekijällä omavastuuaika on sairastumispäivä ja sitä seuraavat yhdeksän arkipäivää."

Lue lisää