Seitsemällä naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneella on todettu koronatartunta - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Seitsemällä naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneella on todettu koronatartunta

Musiikkitalo ei anna tietoja osallistujamäärästä, mutta 1 700 paikan sali ei ollut täynnä. MTV:n tietojen mukaan konsertti oli loppuunmyyty.
Timo Jaakonaho
Helsingin Musiikkitalo.

Helsingissä seitsemällä Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneella on todettu koronavirustartunta, Helsingin kaupunki kertoo.

Konserttiin osallistuneet esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat riskiarvion perusteella saattaneet altistua koronavirukselle. Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta.

MTV Uutisten tietojen mukaan paikalla olivat myös presidentti Tarja Halonen ja Eeva Ahtisaari. MTV oli saanut vahvistuksen Halosen paikallaolosta presidentin sihteeriltä, mutta Ahtisaaren toimistosta tietoa ei ollut vahvistettu.

MTV Uutiset kertoo konsertin olleen loppuunmyyty.

Kaupungin tiedotteen mukaan sairastuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu henkilökohtaisesti toimintaohjeet.

Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso ei halua antaa tarkkoja tietoja paikalla olleen yleisön määrästä.

"Oli koronatilannetta tai ei, meillä on periaate, että tarkkoja yleisömääriä ei kerrota, jos kyseessä on ulkopuolisen järjestämä konsertti. Salissa on paikkoja 1 700 ihmiselle, ja sen verran voin sanoa, että ei se ollut täynnä, mutta ei tyhjäkään", Paaso muotoilee STT:lle.

Ääni on naisten -konsertissa oli myös kymmeniä esiintyjiä. Lavalla nähtiin kaksi naiskuoroa, joihin kuuluu yli 80 naista, sekä lukuisia solisteja, tanssijoita ja muusikoita.

Kaikkia konserttiin osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Nuhan, kurkkukivun, kuumeen, yskän tai hengenahdistuksen ilmetessä heidän tulee soittaa oman kuntansa terveysasemalle tai työterveyshuoltoon.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä mahdollisesta tartunnasta eli sairastumisia voi ilmaantua konserttiin osallistuneilla 22. maaliskuuta asti.

Muokattu klo 16.50: Lisätty MTV uutisten tieto siitä, että paikalla olivat myös Tarja Halonen ja Eeva Ahtisaari.

Lue lisää

Ulkoministeriö kertoo koronatilanteen pahenevan Ukrainassa – tilanne voi vaikuttaa kausityövoiman saatavuuteen Suomessa

Maatalouden kausityövoiman tilanne Suomessa on palautunut lähelle normaalia: "Kaikkien vaikeuksien jälkeen tilanne näyttää nyt hyvältä"

Asiantuntijavallassa aina myös vaaransa

Melbournessa yli viisi miljoonaa asukasta on määrätty pysymään kotona vähintään kuuden viikon ajan