Kotimaa

Netflix ja Youtube heikentävät suoratoiston laatua Euroopassa

EU-komissaari Thierry Breton on pyytänyt suoratoistopalveluita luopumaan teräväpiirtolaadusta, jotta nettikuormitus vähenisi.
Vesa Moilanen
Netflixin striimauslaatu on huonompi 30 päivän ajan.

Suoratoistopalvelu Netflix heikentää striimauslaatua Euroopassa. Yhä useampi eurooppalainen on jäänyt kotiinsa koronaviruspandemian takia, mikä on kuormittanut internetiä ympäri maanosaa.

Netflix yrittää vastata toimellaan tähän. Laadusta tulee huonompi 30 päiväksi. Netflix arvioi pystyvänsä näin vähentämään tietoliikennettään Euroopassa 25 prosentilla. Vaikka laatu heikkenee, yritys kertoo takaavansa yhä hyvän laadun.

Myös Youtube-videopalvelu kertoi luopuvansa teräväpiirto- eli hd-laadusta kuukaudeksi kuormittamisen vähentämiseksi.

EU-komissaari Thierry Breton pyysi aiemmin tällä viikolla suoratoistopalveluita luopumaan teräväpiirtolaadusta, jotta nettikuormitus vähenisi. Verkon kuorma on kasvanut, kun ihmiset ovat joutuneet etätöihin, koulut ovat siirtyneet etäopetukseen ja kodeissa pysyttelevät ihmiset ovat rynnänneet katsomaan suoratoistopalveluita.

Lue lisää

Yle uutiset: Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Lapsettomuushoidot voivat vaikuttaa uralla etenemiseen, suomalaiskuvaaja turhautui rasismiin ja alaikäisten väkivalta on yleistynyt

Metsäkonevideoiden jättisuosio yllätti Janne Seppäsen, joka selittää kiinnostusta kommenteilla: "Kukaan ei tee harvennusta täysin samalla tavalla"

Tuhannet fanit seuraavat Keisalan lehmien elämää somessa – Anna Länsisalmi-Keisala kertoo maitotilan elämästä selkeästi kanavallaan: "Kaikki huomaa, miten hyvin meillä hoidetaan eläimiä”

Antenniverkko takaa palvelut kaikille suomalaisille