Teknologia-alan suurjärjestöt sopivat lyhennetystä lomautusmenettelystä: Kahden viikon sijaan riittää viiden päivän ilmoitusaika - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Teknologia-alan suurjärjestöt sopivat lyhennetystä lomautusmenettelystä: Kahden viikon sijaan riittää viiden päivän ilmoitusaika

Myös neuvotteluaika on toistaiseksi viisi päivää.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus ja työntekijöiden Teollisuusliitto ovat sopineet lyhennetyistä yt-neuvotteluista lomautusneuvotteluissa.

Järjestöt kertovat, että lomauttamisessa noudatetaan vähintään viiden päivän ilmoitusaikaa aiemman kahden viikon sijaan. Myös neuvotteluaika on viisi päivää, kun se aiemmin oli 2–6 viikkoa. Paikallisesti sopien ajoista voidaan sopia edelleen toisin.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle arvioi tiedotteessa, että lomautusprosessin lyhentäminen on tärkeä keino työpaikkojen turvaamisessa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto puolestaan kertoo, että järjestelyn tavoitteena on tarkoitus estää kohtuuttomien tilanteiden syntyminen koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Muutos on lähtökohtaisesti voimassa vuoden loppuun asti.

Lue lisää

Uutistoimisto Reuters: Nokia leikkaa kolmanneksen henkilöstöstään Ranskassa

Raute aloittaa noin 330 henkilöä koskevat yt-neuvottelut lomautuksista

Akava ennakoi Suomen taloudelle 6,5 prosentin alamäkeä

Lomautukset aiheuttavat monille maksuvaikeuksia