Kotimaa

Teknologia-alan suurjärjestöt sopivat lyhennetystä lomautusmenettelystä: Kahden viikon sijaan riittää viiden päivän ilmoitusaika

Myös neuvotteluaika on toistaiseksi viisi päivää.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus ja työntekijöiden Teollisuusliitto ovat sopineet lyhennetyistä yt-neuvotteluista lomautusneuvotteluissa.

Järjestöt kertovat, että lomauttamisessa noudatetaan vähintään viiden päivän ilmoitusaikaa aiemman kahden viikon sijaan. Myös neuvotteluaika on viisi päivää, kun se aiemmin oli 2–6 viikkoa. Paikallisesti sopien ajoista voidaan sopia edelleen toisin.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle arvioi tiedotteessa, että lomautusprosessin lyhentäminen on tärkeä keino työpaikkojen turvaamisessa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto puolestaan kertoo, että järjestelyn tavoitteena on tarkoitus estää kohtuuttomien tilanteiden syntyminen koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Muutos on lähtökohtaisesti voimassa vuoden loppuun asti.

Lue lisää

Yrityskohtainen palkkaratkaisu vai kahden prosentin "perälauta" – Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton jäsenyritysten paikallisissa neuvotteluissa on ollut paljon pelissä

Ravintolaketju Noho Partners vähentää kymmeniä, lomautusmahdollisuus voimassa toukokuun loppuun

Hevosopistolla koronavuoden vuoksi jo toiset yt:t – maajoukkue- ja liittovalmennusten keskeytyminen raskasta

Venttiileitä valmistava Neles aloittaa yt-neuvottelut Helsingin tehtaalla