Kotimaa

Keski-Suomessa sijaitseva Muurame valittiin Suomen pientalomyönteisimmäksi kunnaksi: "Tärkeää tarjota asukkaille houkuttelevia, luonnonläheisiä tontteja"

Muurame sai vastaajilta hyvät arviot kyselyn kaikilla osa-alueilla.
Kari Salonen
Selvityksessä kartoitettiin sitä, mikä kunta on asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielestä erityisen pientaloystävällinen paikka elää ja rakentaa uutta.

Muuramelle on myönnetty pientalomyönteisimmän kunnan palkinto. Palkinnon myöntänyt Omakotiliitto kertoo, että Jyväskylän kupeessa oleva reilun 10 000 asukkaan kunta kuuntelee asukkaita päätöksenteossa ja viestinnässään.

Vuoden pientalomyönteisimmän kunnan palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Omakotiliitto teki valinnan yhdessä Hirsitaloteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa.

Selvityksessä kartoitettiin sitä, mikä kunta on asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielestä erityisen pientaloystävällinen paikka elää ja rakentaa uutta. Kyselyyn osallistui lähes 1 000 vastaajaa ympäri Suomea.

Muurame sai vastaajilta hyvät arviot kyselyn kaikilla osa-alueilla, eli viestinnän, päätöksenteon, kaavoituksen, kunnallistekniikan ja asumismenojen saralla. Kehityskohteeksi nousi vuokratonttien saatavuus, joita ei ole tarjolla.

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho otti palkinnon vastaan tyytyväisenä ja iloisesti yllättyneenä. Kunnanjohtajan mukaan Muuramessa on kiinnitetty erityistä huomiota lapsiperheiden viihtymiseen.

”Meille on tärkeää tarjota asukkaille houkuttelevia, luonnonläheisiä tontteja lähellä hyviä palveluita sekä Päijännettä ja Muuramenjokea. Kun työpaikat keskittyvät isoihin kaupunkiseutuihin, sijaintimme Jyväskylän kupeessa on erinomainen”, Ranta-aho sanoo Omakotiliiton tiedotteessa.

Lue lisää