Ethän heitä desinfioivia puhdistusliinoja, kosteuspyyhkeitä tai nenäliinoja wc-pönttöön? Seuraukset voivat olla ikäviä - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Ethän heitä desinfioivia puhdistusliinoja, kosteuspyyhkeitä tai nenäliinoja wc-pönttöön? Seuraukset voivat olla ikäviä

Desinfioivat puhdistusliinat, nenäliinat, talouspaperit ja muut vastaavat tuotteet pitää käytön jälkeen laittaa sekajätteisiin.
Helsingin seudun ympäristöpalvelut
Tältä näytti maaliskuun alussa sattunut pumpputukos.

Koronavirustilanteen johdosta erilaisten paperien ja puuvillakuituisten hygieniatuotteiden käyttö on lisääntynyt huomattavast

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY muistuttaa, että desinfioivat puhdistusliinat, nenäliinat, talouspaperit yms. tulee käytön jälkeen laittaa sekajätteisiin, eikä niitä pidä heittää wc-pönttöön.

WC-pönttöön huuhdellut puhdistusliinat ja muut vastaavat hygieniatuotteet aiheuttavat nimittäin helposti tukoksia viemäriputkissa ja jätevedenpumppaamoilla. Toisin kuin vessapaperi, nämä tuotteet on suunniteltu niin, että ne eivät hajoaisi kastuessaan.

"Nykyisessä poikkeustilanteessa työntekijäresurssin kohdentaminen tukosten avaamiseen ei ole toivottavaa", yksikön päällikkö Petteri Jokinen korostaa tiedotteessa.

HSY painottaa, että vessanpönttöä ja viemäriä tulee käyttää vain siihen mihin se on tarkoitettu, eli sinne saa laittaa wc-paperia ja niin sanotusti sitä itseään, sekä pesuvesiä.

Vessassa on hyvä olla roskapönttö, johon voi laittaa muut roskat. On hyvä muistaa myös se, että koronavirustilanteen aikana nenäliinat tulee toistaiseksi laittaa sekajäteastiaan, ei biojätteeseen.

Lue lisää

HS: Mahdollisia tiukempia kasvomaskisuosituksia voidaan punnita alueellisesti

Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa

Tallink Silja keskeyttää risteilyjen myynnin Tukholmassa

THL:n koronasovellus otetaan koekäyttöön huomenna