Kotimaa

VR helpottaa koronakärsimystä: Lisää joustoa junalippujen peruutuksiin sekä sarja- kausilippuihin

VR muuttaa väliaikaisesti junalippujen peruutusehtoja.
Juho Leskinen
VR kertoo, että asiakkaat voivat halutessaan peruuttaa VR:n kauko- tai lähiliikenteen kertaliput kuluitta 14. kesäkuuta saakka.

Koronavirustilanteen jatkuessa ja liikkumiseen liittyvien suositusten myötä VR muuttaa väliaikaisesti junalippujen peruutusehtoja.

VR kertoo, että asiakkaat voivat peruuttaa kauko- tai lähiliikenteen kertaliput kuluitta 14.6.2020 saakka. Myös sarja- ja kausilippujen osalta muutetaan käytäntöjä joustavammiksi.

VR:n kauko- ja lähiliikenteen kertaliput, joiden matkustusaika on viimeistään 14.6.2020, voi peruuttaa kuluitta, vaikka lippua ostettaessa ei olisi hankittu erillistä peruutusturvaa.

Muuttuneet peruutusehdot koskevat seuraavia lippuja:kaukoliikenteen kertaliput istuma- ja makuupaikoille, autopaketit ja VR:n lähiliikenteen kertaliput. Peruutuksen voi tehdä VR:n verkkosivuilla peruutuslomakkeella.

VR:n kauko- ja lähiliikenteen sarjalippujen voimassaoloaikaa pidennetään niiden lippujen osalta, jotka on ostettu ennen 16. maaliskuuta ja ovat voimassa kyseisen päivämäärän jälkeen.

Verkkokaupasta ja mobiilisovelluksesta ostettujen sarjalippujen voimassaoloaika pitenee automaattisesti 120 vuorokautta alkuperäisen voimassaoloajan päättymisestä, eikä asiakkaan tarvitse olla erikseen yhteydessä junayhtiöön.

Kausilipuista kauko- ja lähiliikenteen juniin on mahdollista hakea hyvitystä. Hyvitystä voi saada käyttämättömästä kaudesta lipun voimassaolon päättymiseen asti. Kausilipun hyvitystä voi hakea verkosta löytyvällä peruutuslomakkeella.

Lue lisää