Kotimaa

Apua maaseudun asukkaiden koronahuoliin: Tukihenkilöverkko aloitti aihetta käsittelevän nettijuttujen sarjan

Ensimmäisessä osassa psykoterapeutti antaa neuvoja, miten käsitellä koronan aiheuttamia pelkoja.
Jukka Pasonen
Koronavirusepidemia voi aiheuttaa ihmisille hyvin erilaisia mieltä painavia kysymyksiä.

Maaseudun tukihenkilöverkko on ryhtynyt julkaisemaan yhdessä MTK:n kanssa nettijuttusarjaa, jonka tavoitteena on helpottaa maaseudun asukkaiden kokemaa huolta koronavirusepidemiaan liittyen.

Sarjan aloitti tänään keskiviikkona julkaistu juttu, jossa neuvotaan keinoja koronaepidemian aiheuttamien tunteiden ja ajatusten käsittelyyn sekä sen aiheuttaman ahdistuksen ja pelkojen vähentämiseen.

Jutun on kirjoittanut psykologi ja psykoterapeutti Pirjo Latvanen. Latvasella on työnsä kautta pitkä kokemus ihmisten auttamisesta ja terapiasta kriisitilanteissa.

Ensi viikolla sarjassa julkaistaan seuraava juttu, jonka aiheena on koronatilanne erityisesti maatalousyrittäjien näkökulmasta.

Sarjan myöhemmissä osissa näkökulmana ovat maaseudun nuorten ja ikäihmisten hyvinvointi.

Latvasen kirjoittaman tekstin pääset lukemaan tästä linkistä.

Lue lisää

Lammastilallinen Yläneeltä ihmettelee, miksi Helsingin joulutorit on suljettu mutta ostoskeskuksissa tungeksitaan Black Fridayn tunnelmissa – "Vaikuttaako taustalla amerikkalainen ajatusmalli, money talks?"

THL: Suomessa raportoitu yli 600 koronavirustartuntaa

Marjo Ylönen perusti kotikylälleen Hankasalmen Säkinmäelle luontomatkailuyrityksen – korona iski Suomeen samalla viikolla, kun verkkosivut avattiin

Katso kartalta oman kuntasi koronatilanne – väkilukuun suhteutettuna vaikein epidemiatilanne on juuri nyt Rautalammilla, Kruunupyyssä, Vantaalla ja Helsingissä