THL: Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvien osuudet vaihtelevat suuresti alueittain, suhteellisesti eniten riskiryhmäläisiä on Savossa - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

THL: Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvien osuudet vaihtelevat suuresti alueittain, suhteellisesti eniten riskiryhmäläisiä on Savossa

Suhteellisesti vähiten riskiryhmään kuuluvia on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Väestöön suhteutettuna eniten riskiryhmiin kuuluvia on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa joka kolmas yli 18-vuotias kuuluu riskiryhmään, THL kertoo.

Koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien osuudet vaihtelevat Suomessa merkittävästi alueittain, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Väestöön suhteutettuna eniten riskiryhmiin kuuluvia on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa joka kolmas yli 18-vuotias kuuluu riskiryhmään. Seuraavaksi eniten riskiryhmään kuuluvia on Etelä-Savon ja Kainuun sairaanhoitopiireissä.

Suhteellisesti vähiten riskiryhmään kuuluvia on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

"Sairaanhoitopiirit voivat hyödyntää tietoa arvioidessaan, kuinka moni mahdollisesti tarvitsee sairaalahoitoa koronaepidemian aikana sekä kuinka paljon tarvitaan hoitohenkilökuntaa ja muita resursseja", tutkimusprofessori Tiina Laatikainen sanoo THL:n tiedotteessa.

Koronavirustaudin riskiryhmiä ovat yli 70-vuotiaat sekä ne, joilla on keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä heikentävä sairaus.

Kaikkiaan riskiryhmiin kuuluvia on Suomessa yhteensä hieman yli miljoona. Iän puolesta riskiryhmään kuuluu noin 870  000 ihmistä. Sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvia 18–69-vuotiaita on Suomessa yhteensä noin 200  000.

Määrällisesti eniten riskiryhmään kuuluvia on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, missä heitä on yli 260  000. Heistä sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvia 18–69-vuotiaita on noin 55  000.

Lue lisää

THL: Suomessa kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Venäjän koronakuolemien määrä kohosi yli viiden tuhannen – vuorokaudessa 182 uutta kuolemaa

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

THL: Uusia koronavirustartuntoja varmistunut 26 kappaletta