THL: Suomessa varmistettujen koronatartuntojen määrä kasvanut 179:lla - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

THL: Suomessa varmistettujen koronatartuntojen määrä kasvanut 179:lla

Helsingissä on nyt todettu yhteensä 865 varmistettua tartuntaa.
Suomessa on varmistettu lähes 2 500 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomessa on todettu nyt 2 487 varmistettua koronavirustartuntaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan. Määrä on kasvanut eilisestä 179 tartunnalla.

Todellinen tartuntojen lukumäärä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia tartunnan saaneita ei ole testattu.

Eilen laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi maanantain lukemista 132 tapauksella. Uusien tartuntojen määrä ei kuitenkaan välttämättä ole peräisin yhden päivän aikana tehdyistä testeistä.

Helsingissä on nyt todettu yhteensä 865 varmistettua tartuntaa. Pääkaupunkiseudun kunnista Espoossa on todettu 251 ja Vantaalla 175 tartuntaa.

Muista suurista kaupungeista Tampereella on löydetty 87, Oulussa 72, Jyväskylässä 73 ja Turussa 54 tartuntaa. Ainoastaan Tampereen ja Jyväskylän tartuntamäärät eivät tänään kasvaneet eilisestä.

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään. Eilen kerrottiin, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut yhteensä 34 ihmistä. Sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi eilen 231 ihmistä, joista tehohoidossa 83.

Lue lisää

Ruotsissa koronaan liitetyissä kuolemissa rikottiin 4 000:n raja – valtionepidemiologi Anders Tegnellin mukaan tilanne vanhainkodeissa on parantunut selvästi

Yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – sairaalahoidossa olevien määrä väheni kahdella

THL: Suomessa yksi uusi koronaan liittyvä kuolema – tehohoidossa 25 potilasta

Hallitus päättää ravintoloiden avaamisen ehdoista - alueellinen porrastus vaikuttaa epätodennäköiseltä