Kotimaa

Kiuruvedellä Attendon hoivakoti siirtyy sote-kuntayhtymän vastuulle vakavan koronaepidemian takia

Koronavirukseen on kuollut yhdeksän Kallionsydän-hoivakodin asukasta.
Juho Leskinen
Attendon Kiuruvedellä sijaitsevan hoivakodin toimintavastuu siirtyy tänään Ylä-Savon sote-kuntayhtymälle.

Pohjois-Savossa Kiuruvedellä sijaitsevan Attendon hoivakodin toimintavastuu siirtyy Ylä-Savon sote-kuntayhtymälle hoivakodissa havaitun erittäin vakavan koronavirusepidemian takia. Koronavirukseen on kuollut yhdeksän Kallionsydän-hoivakodin asukasta.

"Kallionsydämen asukkaista poikkeuksellisen suuri osa on sairastunut koronaan ja tarvitsee sairaalatasoista terveydenhoitoa. Myös yli puolet vakihenkilökunnasta on sairastunut ja sen vuoksi meiltä puuttuu sairaanhoidollista osaamista", Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoo tiedotteessa.

"Koemme, että emme voi näissä olosuhteissa taata asukasturvallisuutta", hän jatkaa.

Toimintavastuu siirtyy tänään. Asiasta kertovat yhteistuumin Attendo ja Ylä-Savon sote-kuntayhtymä. Toimintavastuun siirrolla halutaan varmistaa, että asukkaat saavat tarvitsemansa vaativan hoidon hoivakotiin. Hoivakodissa asuvia vanhuksia ei siirretä toisaalle.

"Kuluneet viikot ovat olleet erittäin raskaita Kallionsydämessä. Siirrymme johtamaan toimintaa haastavassa epidemiatilanteessa. Me pystymme tarjoamaan asukkaille vaativaa sairaanhoitoa hoivakotiin, jotta hauraassa kunnossa olevia asukkaita ei tarvitsisi siirtää", Ylä-Savon sote-kuntayhtymän toimitusjohtaja Leila Pekkanen sanoo tiedotteessa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valvoo, että koronaan sairastuneiden hoito, altistuneiden suojautuminen ja tartunnanjäljitys toteutuvat viranomaisohjeiden mukaisesti.

Lue lisää

Lännen Media: Poliisi tutkii Kiuruveden hoivakodin koronakuolemia taloudellisen hyödyn tavoitteluun liittyvinä laiminlyönteinä

Valvira lopetti Esperin vanhustenhuollon valtakunnallisen valvonnan – aluehallintovirastot ja kunnat jatkavat yksittäisten hoivakotien valvontaa

Mänttä-Vilppulassa 11 koronatartuntaa kuntoutusosastolla, Hämeenlinassa koronatartunta hoivakodissa

Suomessa todettu 43 uutta koronavirustartuntaa